banner171

Fenerbahçe Quaresma ile görüştü

Fenerbahçe Quaresma ile görüştü

Fenerbahçe Quaresma ile görüştü

İŞTE TRANSFER GÜNDEMİNİN İLK GÜNLERİNE DAMGA VURACAK GELİŞMELER

FENER Q7 İLE GÖRÜŞTÜ


Sıra transfere geldi. Biz de artık rotamızı bu tarafa çevirelim ve birkaç gündür futbol sezonunun tam olarak bitmesini bekleyen detaylarımıza geçelim..

KOCAMAN FERNANDES İÇİN DERİN İÇ ÇEKİYOR

1- Fenerbahçe'nin gönlünde Beşiktaşlı iki isim yatıyor. Bunlardan birisini biliyorsunuz; Fernandes. Ancak Portekizli'nin Fulya'daki evinde veda partisi verdiği gece Türk dostlarına "Türkiye'de kalmak istemiyorum" dediğini de biliyoruz. Yine bir 'ancak' da buraya koyalım; Fernandes o gece Portekiz Milli Takımı'nın Euro 2012 kadrosuna alınmadığını bilmiyor, alınacağını umuyordu! İşler onun için tersine döndü. Peki Beşiktaş, menajer Mendes'in anlaştığı Tottenham'a Fernandes'i verir mi? Bir Beşiktaşlı idarecinin anlattığına göre Mendes oyun oynuyor. Kulüpten alacaklarını gerekçe göstererek bonservisin neredeyse tamamını kendisine yontuyor! Beşiktaş ise başka müşteri arıyor. Camia baskısı olsa da Fenerbahçe 'parayı bastırırsa' bunlardan birisi. Unutmadan, Aykut Kocaman'ın da Fernandes için "Keşke olsa, ama nasıl alabiliriz ki" diyerek iç çektiğini hatırlatayım. Bunu bir kenara not edin.

BEŞİKTAŞ 'HAYIR' DERSE AYNI PARAYA BİZE GEL

2- Diğer isim Quaresma.. Evet, yanlış okumadınız. İşte detaylar; Fenerbahçe kulübüne indirime gitmeye hazırım mesajı veren Quaresma'ya şu teklifi yaptı: "Kulübün o fiyatı da kabul etmezse, aynı paraya bize gel" Portekizli bu teklifi cebine koydu. Bir süre sonra ikinci temas sağlandı. Ancak bu kez Quaresma'ya "Bonservisini pahalı. Onu da indirebilirsen anlaşırız" dendi. Q7'nin yanıtı "Bonservisle ben uğraşamam oldu" ve Portekiz Milli Takımı'na da çağrılmanın avantajıyla "burnunu havaya kaldırıp" ülkesine gitti. Quaresma harekatının detaylarında buraya nokta koyamıyorum. Virgül bırakıyorum, gerisini anlayın diyorum..

AMRABAT, HASAN ALİ VE VEYSEL İŞİ TAMAM GİBİ

3- Fenerbahçe Kayserispor'dan Amrabat, Hasan Ali ve Eskişehirspor'dan Veysel ile büyük oranda anlaştı. Kulüpleriyle epey yol aldı. Amrabat'ı Galatasaray da istiyor ancak Kayserispor sezon içinde bu kulübün kendisine yaşattıkları ve oyuncusunu kadro dışında bırakmak zorunda kaldığı için Fenerbahçe'ye daha sıcak. Fenerbahçe bu oyuncuları hem kadrosunu güçlendirmek hem de rakiplerinin güçlenmesini önlemek için istiyor.

YABANCILAR GİTMEMEK İÇİN ADETA DİRENİYOR

4- Stoch'a bir Rus kulübünün 18 milyon euro vermesinin ardından gözler yabancılara çevrildi. Ama hiçbirisi gitmek istemiyor. Bienvenu ve Ziegler kalmak için can atıyor. Bunda Fenerbahçe'nin ekonomik gücü de etkili oldu. Tüm sıkıntılara rağmen futbolcu ödemeleri yapılıyor. En büyük katkılardan birisi Fenerium'dan geliyor. Lisanlı ürünlerinin satıldığı Fenerium Mağazaları'nda 2012'nin ilk üç ayının cirosunda, 2011'in ilk üç ayına göre yüzde 35'lik artış yaşandı. Feneriumlar, 2011 yılının tamamını 60 milyon TL ile kapatmış ve bu bir rekor olarak tarihe geçmişti. 2009 yılında da önceki seneye göre yüzde 110'luk bir artış yaşandığını hatırlatayım.

ÜNAL AYSAL DA FENER'İN DÜŞMESİNİ İSTEMİYORDU

5- Şike olayları Fenerbahçe'nin canını hayli sıktı. Galatasaray'a tepki büyük. Ne var ki perde arkası farklı. Geçmiş dönemde federasyonda yer alan bir dostumun ifadesi aynen şöyle: "Ünal Aysal da bizim gibi Fenerbahçe'nin küme düşmesini istemiyordu. Ancak ceza verilsin taraftarıydı. Bunu ülke futbolunun itibarı için isterken, camiasından gelen baskılar nedeniyle zaman zaman Fenerbahçeliler'in tepki göstereceği açıklamalar yapmak zorunda kalıyordu."

"TRABZON O KUPAYI ALDI DA SIRA BİZİMKİNE Mİ GELDİ!"

6- Son olarak gerçekten yaşanan, yaşandığını çok iyi bildiğim ancak zamanla 'fıkra' olarak tarihe geçebilecek bir diyaloğu aktarıyorum: Ünal Aysal dostlarıyla sohbet eder. Şampiyonluk Kupası'ndan söz açılır. Bir arkadaşı 'Başkan dikkat, Trabzonspor o kupayı da istemesin, kaptırma' der. Aysal'ın cevabı net olur; "Trabzonspor daha Fenerbahçe'nin kupasını alamadı; benimkisini nasıl alacak."

Bugün


Kaynak : //www.spor3.com/fenerbahce-quaresma-ile-gorustu-1340745h.htm#ixzz1vEXh7qWg

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153