banner171

''Fenerbahçe'nin 18 puanı silinebilir''

''Fenerbahçe'nin 18 puanı silinebilir''

''Fenerbahçe'nin 18 puanı silinebilir''

Vatan gazetesinin yazarlarından Lütfü Özel bugün köşesinde, Fenerbahçe'nin 18 puanının silinebileceğini iddia etti.

Lütfü Özel'in Vatan gazetesindeki köşesinde kaleme aldığı iddialar şöyle:

TFF 10 hukukçu ile birlikte 3 günlük Antalya kampı sonrası 15 takımı PFDK’ya sevk etme kararıyla bir ölçüde tüm sorumluluğu önce Disiplin Kurulu’na sonra Tahkim Kurulu’na attı. PFDK daha önce bir kısmı tedbirli bir kısmı da tedbirsiz olarak sevk edilen kişilerle ilgili çalışmasını tamamladığı için sadece kurumlar (kulüpler) ile ilgili nihai kararını verecek. Kurul, kulüplerden en geç 48 saat içinde savunma alıp uygulayacağı yaptırımlar için nihai toplantısını gerçekleştirecek.

4 kulübe 12'şer puan ceza

Yeni 58. maddeye göre PFDK’nın birden fazla şike ve teşvik eylemi ile suçlanan F.Bahçe’ye en az 18 puan silme ve ağır para cezası vermesi bekleniyor. Kurulun şike iddialarına adı karışan A.Gücü, G.Birliği, İstanbul BŞ ve Eskişehir’e 12’şer puan ve para cezası,ve yine teşvik primi girişiminde bulunduğu iddia edilen Trabzonspor’a da sadece para cezası vermesi bekleniyor. Başta G.Saray, Sivas ve Manisa olmak üzere Etik Kurulu raporunda adı geçmelerine karşın haklarında suçlama yapılacak kanaat oluşmayan takımların ise ceza almaması bekleniyor.

Son merci Tahkim Kurulu

Disiplin Kurulu’nun önümüzdeki hafta hem kişilerle hem de kurumlar ile ilgili cezaları açıklayacağı, başta Aziz Yıldırım olmak üzere, Mecnun Otyakmaz ve tedbirsiz olan Sadri Şener ile “Ceza tayinine yer olmadığına” yönelik karar vereceği ifade edildi. Kurulun ayrıca bazı kulüp yöneticilerine ise ömür boyu hak mahrumiyeti cezası vermesi de muhtemel.

PFDK’NIN bu cezaları açıklamasının ardından başvuru olması halinde Tahkim devreye girecek ve şike sürecinin sonuna gelinecek. Tahkim her kişi ve kurum için ayrı ayrı savunma alıp yargılama yapacağı karar sürecinin Süper Final’in çok sonrasına kalması ve bu nedenle her türlü yaptırımın gelecek sezona sarkması bekleniyor.



Kaynak : //www.spor3.com/fenerbahcenin-18-puani-silinebilir-1312986h.htm#ixzz1te2hRNlv

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153