banner171

İlker Başbuğ: 'Fenerbahçe'nin yaptığını yapamadılar'

İlker Başbuğ "Benim Fenerbahçe taraftarı olup olmamam da önemli değil ama pek çok kurum ve kuruluş Fenerbahçe’nin yaptığını yapamadı" dedi.

İlker Başbuğ: 'Fenerbahçe'nin yaptığını yapamadılar'
 Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Fenerb ahçe konusunda önemli açıklamalarda bulundu.
İlker Başbuğ'un açıklamalarından satır başları şu şekilde:

“Fenerbahçe taraftarı bu süreçte tarih yazdı. Benim Fenerbahçe taraftarı olup olmamam da önemli değil ama pek çok kurum ve kuruluş Fenerbahçe’nin yaptığını yapamadı. Bütün mahkeme süreçlerinin çok benzediğini görüyorum. Hemen hemen aynı senaryolar oynanmış.”

“Birincisi ben 2008-2010 dönemiyle ilgili olarak bu süreçte tespit ettiğim süreçleri sayın savcıya anlattım. Olayların değerlendirmesi ve bu değerlendirmeden benim çıkarttığım sonuçlar. Şimdi siz bu tespitlere bakın. Soruşturma açılacak konular varsa soruşturmayı açıp yargıya götürürsünüz dedik. Benim isim vermem için elimde belge olması lazım. Biz bu safhada tespitler yaptık. Genel resmi çizdik. Bundan sonrası yargıda.”

“Biz isim vermedik prensip olarak. O isimleri savcı bulsun. Türkiye’de hukuk, adalet katledildi. Daha bunu nasıl söyleyeceğiz. Bu güvenin yeniden tesis edilmesi devlete ve devletin ilgili kurumlarına düşüyor. Bu da HSYK başta olmak üzere yargının diğer kurumlarının işi. İsimler vermedik, ben isim vermeyi uygun görmüyorum ama isimler belli. Bir olay anlatıyorsanız kimin yaptığını kamuoyu da biliyor.”

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2014, 00:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153