banner171

İnönü Stadı için engel kalmadı

İnönü Stadı için engel kalmadı

İnönü Stadı için engel kalmadı

Sabah'ı ziyaret eden Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Beşiktaş taraftarına müjdeyi verdi: "İnönü Stadı'nın yerinde yenilenmesinin önünde bir engel yok."

SABAH Ankara Temsilciliği'nin geleneksel kahvaltısına konuk olan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, sporun gündem maddelerine yönelik önemli açıklamalar yaptı. Türk sporunun gelişimi ve başarısı için fiziki altyapı seferberliği başlattıklarını söyleyen Kılıç, özellikle Beşiktaş taraftarlarının merakla beklediği İnönü Stadı'nın yeniden yapımı hakkında bilgi verdi. İşte Bakan Kılıç'ın açıklamaları:

AVM OLMAYACAK

Dolmabahçe'de yeni stadın yapımı için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ortak görüşmeler yaptık. Biz, stadın mevcut yerinde yenilenmesi fikrine olumlu bakıyoruz. Son olarak Sayın Ertuğrul Günay da tarihi dokunun korunması, bir otel ve AVM inşaatının bölgeye yoğunlaştırılmaması kaydıyla projeye katkı sunacaklarını ifade etti. İnönü Stadı'nın mevcut yerinde yenilenmesinin önünde bir engel olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Futbol kulüplerinin mevcut Dernekler Yasası çerçevesinde yönetilmesinin artık doğru olmadığı konusunda ciddi değerlendirme ve talepler var. Futbol Federasyonu bir adım atarsa, kulüpler de TFF'yi bu yönde cesaretlendirirse, biz hükümet olarak futbolun yeni yasa talebine katkı veririz.

OLİMPİYATLARI İSTİYORUZ

2020 olimpiyatlarına adaylığı bu zamana kadarki adaylıklarımız içinde en ciddi hazırlıklarla yürütülen adaylık. Türkiye'nin bu zamana kadar organize etmediği iki uluslararası organizasyon kaldı: Olimpiyat ve Avrupa Futbol Şampiyonası. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nı organize ettik. Atletizm olimpiyatların özü. Türkiye o sınavdan yüzünün akıyla çıktı.

Olimpiyatlarda hedef olarak madalyadan çok katılacak sporcu sayısı önemli. Gençlerimizi öncelikli olarak olimpiyat madalyasından ziyade olimpiyat barajlarında başarılı olmaya teşvik ediyoruz. 2008'de Pekin'e toplam 68 sporcuyla gitmişiz. Londra için ise bu sayı 120'yi aştı.



YETENEK AVCILIĞI YAPACAĞIZGençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ı, SABAH Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu, Haber Müdürü Mutlu Çölgeçen konuk etti. Bakan Danışmanı Ercan Yavuz ve muhabirimiz Mehmet Ali Berber'in de katıldığı sohbette, Türkiye'de her gencin spor yapmasını istediklerini önemle vurgulayan Bakan Kılıç, "Yeteneği olan çocukları kulüplerle ve federasyonlarla buluşturacağız. Önlerindeki engelleri kaldıracağız. Özellikle bireysel branşlarda o dala eğilimli çocuklarımızın bulunması için federasyonları, kulüpleri teşvik ediyoruz" diye konuştu.

FORMULA'YI BESLEYEMEZDİK

F1 seyircisi yeterince oluşmadı. 100 bin biletli seyirci her yıl gelmiş olsaydı bu tartışma olmayacaktı. 5 yıl süreyle yılda 13.5 milyon dolar isim hakkı bedelini devlet sübvanse etti. Sözleşme bitince isim hakkı için bedelini iki katına çıkardılar. Bunun devlet eliyle devam ettirilmemesi gerektiğine karar verdik.

BELİRLİ İLLER SPOR İÇİN TEŞVİK EDİLECEK

Belirli spor dallarında temayüz eden illerimiz var. O illeri sporcu yetiştirdiği branşlarda teşvik etmeye devam edeceğiz. Bolu'da jimnastik, Osmaniye'de çim hokeyi gibi. Bazı illerimiz var ki güreşin insan kaynağı gibi. Bazıları da judo, karate, boks gibi ferdi branşların öncüsü. Bu birikimi geliştirmeye çalışıyoruz.



Kaynak : //www.spor3.com/inonu-stadi-icin-engel-kalmadi-1309578h.htm#ixzz1tQzoKNYr

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153