banner171

Melo beni sahaya indirtmesin!

Multi Development Türkiye bünyesindeki Forum Alışveriş Merkezleri'nin düzenlediği etkinlik kapsamında Türkiye'ye gelen Edgar Davids, Hürriyet Gazetesi'ne verdiği röportajda Galatasaraylı futbolcu Felipe Melo'yu hedef aldı.

Melo beni sahaya indirtmesin!
Özel gözlükleri ve rastalı saçlarıyla son 20 yıla damgasını vuran Hollandalı yıldız futbolcu Edgar Davids, İstanbul'a gelir gelmez G.Saray'ın Brezilyalı yıldızı Melo'yu gözüne kestirdi.

Kendisi gibi eski bir futbol yıldızı olan Luis Figo'nun önderliğinde “Figo Seni Forum Alışveriş Merkezleri'nde seçsin, hayallerin gerçek olsun” sloganı ile düzenlenen projenin finali için İstanbul'a gelen Davids, Hürriyet Gazetesi'be konuştu.
Luis Figo ile birlikte bir gösteri maçı yapan efsane isimle maç öncesi söyleşi yapma şansı bulduk. Futbol hayatından, Türk nişanlısı Olcay Gülşen'e kadar sorduk, o yanıtladı...
Gece dışarı çıkmam yasak!
* İstanbul'a sık sık geldiğinizi duyduk, sebebi nedir?
- Burada bir tekstil firmasıyla ortak iş yapıyorum. O nedenle üretimi takip edebilmek için sık sık geliyorum.
* “Davids futbolu bıraktı tekstilci oldu” diyebilir miyiz?
- Girişimci futbolcu diyelim. Burada bir ekibim olursa yerleşebilirim bile. Hatta sizi de asistanım olarak yanıma alabilirim! Tabii ki nişanlım Olcay izin verirse..
* Olcay Hanım biraz kıskanç mı?
- Üzerimde otoriter bir güce sahip ve kendisi de bunun farkında diyelim. Türkiye'ye gelirken beni serbest bırakıyor. 'Orası benim memleketim istediğin kadar kalabilirsin' diyor. Tabii ki nerede olduğumu haber vermek ve gece dışarı çıkmamak koşuluyla. Gece konusunda yasaklıyım.
Olcay'la yakında evleneceğiz
* Ufukta evlilik var diyebilir miyiz?
Olcay çok akıllı ve hayran olduğum bir kadın. En kısa zamanda bu gerçekleşecek.
* Melo'yu tanıyor musunuz? Maçlarda gol attığı zaman Pitbull taklidi yapıyor ve bu lakabı kullanıyor.
- Onu tanıyorum. Henüz çok genç, gelişmeye açık ve iyi bir şeyler yapacağına inanıyorum. Bana Pitbull lakabını taraftarlar taktı. Kimseden bu şekilde hitap etmelerini istemedim. Öyle de olmalı. Ama söylediğiniz şeye de inanmıyorum. Bana uyduruyorsunuz gibi geliyor. Eğer dedikleriniz doğruysa bunu yapmasına izin vermeyin, beni sahaya çıkartmayın. Gerekirse Türkiye'de sahaya çıkar ve görmesi gerenlere gerçek “Pitbull”un kim olduğunu gösteririm.
Parmaklarım burnumdayken bile oynayabilirim
* Aktif futbol hayatınızı sonlandırdınız. Maç izlerken, “Çekil ordan ben oynayacağım” dediğiniz oluyor mu?
- Çok oluyor. Özellikle son yıllarda 3 maç üst üste başarılı oynayan futbolcu kendisini dünya yıldızı zannediyor ve ben buna çok kızıyorum. Futbol sadece güçten ibaret değil. Satrançta olduğu gibi düşünmek gerekiyor. Bazen sahadakileri gördüğüm zaman, “Haydi dostum çık şuradan evine git” diyorum. Çünkü ben parmaklarım burnumdayken bile futbol oynayabilirim.
İtalya'nın kupa aldığını kim hatırlıyor?
* Hollanda ile “Dünya Kupası”nı kaldıramanın burukluğunu yaşıyor musunuz?
- Dünya Kupası'nı kazanabilirsiniz, ama önemli olan bu değil. Önemli olan o kupanın nasıl kazanıldığının hatırlanması. Bakın İtalya... Dünya Kupası aldılar ama emin olun çoğu kişi bunu hatırlamıyor. Çünkü oynanan futbol tat vermedi. Bu nedenle ben kupayı müzeye götürmekten çok, seyircinin hafızasında ne bıraktığınızın önemli olduğunu düşünüyorum. Hatırlanmadıktan sonra bir anlamı yok.
ARDA'NIN GERÇEK BİR YILDIZ OLMAK İÇİN ÇALIŞMASI GEREKİYOR"
Bu arada "Arda Turan'ı nasıl buluyorsunuz?" şeklindeki soru üzerine Figo, "Arda iyi bir futbolcu" derken, Davids de, "Onun iyi bir futbolcu olduğunu duyuyorum. Ben de öyle olduğunu düşünüyorum. Tam anlamıyla gerçek bir futbol yıldızı haline gelebilmesi için çalışması gerekiyor" diye konuştu.
Multi Development Türkiye CEO'su Hulusi Belgü ve firmanın Türkiye Genel Müdürü Luis Pereira da çocuklara ve spora yönelik bir etkinlik düzenledikleri için mutlu olduklarını dile getirdiler.
Figo ve Davids, basın toplantısının ardından Inter'in yaz kampına katılmak için seçilen Muhammet Sıraç Aydın, Eren Güney, Muratcan Fitil, Orkun Üstünbaş, Abdurrahman Efe, Aziz Tatlı, Mehmet Buğra Maden, Ömer Topbaş, Yiğit Üzümlü, Doğukan Karayel ile futbol oynadı. Maçı Davids'in takımı kazandı.
Ayrıca mücüdeleyi Beşiktaş'ın Portekizli oyuncusu Simao da takip etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153