banner171

Şike ve teşebbüse düşme kalkıyor !

Şike ve teşebbüse düşme kalkıyor !

Şike ve teşebbüse düşme kalkıyor !

Futbol Federasyonu, dün gece Futbol Müsabaka Talimatı'nı değiştirdi. Şike ve teşebbüse küme düşürülme cezası FMT'den çıkarıldı. Sıra 58. maddede

Türkiye Futbol Federasyonu, derbiden 1 gün önce müsabaka talimatını değiştirdi. TFF internet sitesinde dün gece Futbol Müsabaka Talimatı'nın değiştirildiği belirtilerek yeni talimat yayınlandı.

24 VE 25. MADDELERDE DEĞİŞİKLİK!


"Puan silinmesi, ligden çıkarılma ve alt kümeye indirme" başlıklı 24 ve "Müsabaka sonucunu etkileme" başlıklı 25'inci maddelerde değişiklik yapılması dikkat çekiciydi. Federasyonun yaptığı bu değişiklikle, Futbol Müsabaka Talimatı'nda şike, teşvik ve ikisinin de teşebbüsüne verilecek küme düşme cezaları kaldırılmış oldu. Bu suçlarla ilgili cezalar için Futbol Disiplin Talimatı'nın 58. maddesindeki cezalar kaldı.

TÜM GÖZLER DEMİRÖREN'DE


Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in 22 Mart'ta İstanbul'da gerçekleştirilecek UEFA Kongresi öncesi şike ve teşvik konusunda alacağı kararları kamuoyuna açıklaması bekleniyor.

AYDINLAR'A İSTİFA GETİRMİŞTİ

Mehmet Ali Aydınlar döneminde TFF ile UEFA 58. maddenin değiştirilmesi için uzlaşmış ancak UEFA değişikliğin TFF Genel Kurulu tarafından kabul edilmesini istemişti. Genel Kurul'da değişiklik onaylanmamış, Aydınlar da istifa etmişti. Disiplin Talimatı'nın 58. maddesi için şike, teşvik ve teşebbüslerine doğrudan küme düşme cezası yerine kademeli ceza getiren bir taslak hazırlanmıştı... (Takvim)



Kaynak : //www.spor3.com/sike-ve-tesebbuse-dusme-kalkiyor--1245115h.htm#ixzz1pMe1GVY3

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153