banner171

Terim'in 4 doğrusu Kocaman'ın 4 yanlışı!

Terim'in 4 doğrusu Kocaman'ın 4 yanlışı!

Terim'in 4 doğrusu Kocaman'ın 4 yanlışı!

Muhteşem derbinin kazananı Terim kaybedeni Kocaman oldu.

Hırsını ve enerjisini 25 dakikada tüketti

2-0’lık avantajdan sonra F.Bahçe’nin hocası da dağıldı. Oyuna müdahale edemediği gibi yanlış hamlelerle rakibin ekmeğine yağ sürdü.FENERBAHÇE Teknik Direktörü Aykut Kocaman 2-2 biten karşılaşmada yaptığı yanlışlarla karşılaşmaya damga vurdu. Peki bu yanlışlar neydi? Fenerbahçe 2-0 öne geçtiği karşılaşmada nasıl beraberliği zorlukla kurtarabildi? Gelin hep birlikte değerlendirelim.

Alex ve Stoch’u çıkarması büyük hataydı

1- Takımı kontrol edemedi

Kocaman’ın maç sonunda söylediği sözlerden bir tanesi dikkat çekiciydi. Takımının devre arasında sanki maçı kaybetmişcesine üzgün olduğunu belirtti. 2-1 önde olan bir takımın bu şekilkde soyunma odasına girmesi ilginçti. Kocaman oyuncularının bu haline rağmen takımını 2. devre öncesi toparlayamadı.

2- Oyuna müdahale edemedi

Karşılaşmanın 25. dakikasından itibaren Galatasaray oyuna hakim oldu. Aykut Kocaman bu dakikadan sonra oyuna olumlu anlamda müdahale edemedi. Oyuncuların sahadaki panik hallerine engel olamadı. Takım ikinci yarının büyük bölümünü kendi yarı alanında kabul etti.

3- Selçuk-Stoch değişikliği

Fenerbahçe’nin ileride top tutmakta zorlandığı anlarda Miroslav Stoch gibi bir oyuncuyu çıkartıp savunma ağırlıklı olan Selçuk Şahin’i oyuna alması yanlıştı. Bu değişikliğin ardından Sow kanada, Alex ise forvete geçince iki oyuncunun da etkisi azaldı. Alex değişikliği de hataydı.

4- Psikolojik olarak hazırlanamadı

Fenerbahçe gereğinden fazla kazanma arzusu ile sahaya çıktı. Fizik olarak yeterli düzeyde olmayan sarı lacivertli futbolcular tüm enerjilerini ilk 25 dakikada tükettiler. Sonraki dakikalar skor avantajını korumaya çalıştılar. Ancak bunda da başarılı olamadılar.

Özgüvenini yitirmedi takımını ateşledi

İmparator, skor dezavantajına rağmen soğukkanlılığını korudu. Bir satranç oyuncusu gibi hamlelerini yerinde ve düzgün yaptı.

G.SARAY, Kadıköy’de en son 13 yıl önce Fatih Terim yönetiminde yendiği F.Bahçe karşısında önceki akşam galibiyeti kaçıran taraftı. Buna karşın İmparator, aslında bu derbinin galibibiydi. Peki Terim ne yaptı da maçtan istediği sonucu çıkarabildi? İşte yanıtı...

Kaşı yarıldı ama yine de ortamı germedi

1- Takımını stresten uzak tuttu

Terim gerginliğin F.Bahçe’ye yarayacağının bilincindeydi. Hafta içinde tüm oyunculara konuşma yasağı koydu ve stresten uzak tuttu.. Yöneticilerden de ortamı germemeleri için özel ricada bulundu. Fenerbahçe’nin gerginliğini en aza indirdi. Bir lider gibi davrandı.

2- Asla paniğe kapılmadı

İlk 25 dakikadaki Fenerbahçe’nin dominant oyunu karşısında paniğe kapılmadı. Oyuncularına kenardan sakin olmaları mesajını iletmeye çalıştı. Eğer Terim paniğe kapılıp oyuna hamlede bulunsa takımı buna kötü bir reaksiyon verebilirdi. Özgüvenini takımına da hissettirdi.

3- Planlamasını iyi yapmış

F.Bahçe’nin ikinci devrede temposunun düşeceğini biliyordu. Bütün planlarını ikinci devreye beraberlikle ya da az farkla gitmek üzerine kurmuştu. İkinci devrede oyuna hakim olacağını biliyordu. Selçuk’un liderliğinde kenarda bir satranç oyuncusu gibiydi.

4- Baros’u sona sakladı

F.Bahçe’nin ikinci devrede temposunun düşeceğini biliyordu. Bütün planlarını ikinci devreye beraberlikle ya da az farkla gitmek üzerine kurmuştu. İkinci devrede oyuna hakim olacağını biliyordu. Selçuk’un liderliğinde kenarda bir satranç oyuncusu gibiydi



Kaynak : //www.spor3.com/terimin-4-dogrusu-kocamanin-4-yanlisi-1248526h.htm#ixzz1paPk7HY1

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153