banner171

Trabzon'un cezası belli oldu

Trabzon'un cezası belli oldu

Trabzon'un cezası belli oldu

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Trabzonspor'a 2 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama ve 200 bin lira para cezası verdi.

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) yapılan açıklamada, Trabzonspor'un, Fenerbahçe ile yaptığı maçta taraftarların neden olduğu saha olayları nedeniyle kurul tarafından 2 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası alması kararlaştırıldı.

Trabzonspor, cezasını "Süper Final" karşılaşmalarında çekecek.

Kurul, ayrıca bordo-mavili kulübe, aynı karşılaşmada taraftarların neden olduğu çirkin ve kötü tezahürattan dolayı 150 bin lira, spor ahlakına aykırı pankart asılmasından dolayı 50 bin olmak üzere toplam 200 bin lira para cezası almasına karar verdi.

Yapılan açıklamada, Galatasaray'ın da Orduspor ile yaptığı maçta Medya Talimatı'na aykırı eylemi nedeniyle 5 bin lira para cezası aldığını kaydetti.

Bu arada Mersin İdmanyurdu da, Kardemir Karabükspor ile oynanan maçta taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 5 bin lira para cezası aldı.

Öte yandan, şike ve teşvik primi eylemlerinde bulunmak şüphesi ve iddiası ile 15 Ağustos 2011 tarihinden itibaren idari tedbirli olarak kurula sevk edilen Ömer Ülkü'nün, idari tedbir kararının kaldırılması yönündeki başvurusunun reddine karar verildiği açıklandı.

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Spor Toto Süper Lig kulüplerinin yanı sıra alt liglerde de çok sayıda kulüp, yönetici, teknik adam ve futbolcuya çeşitli cezalar verdi.

PFDK'nin verdiği ceza kararları şöyle:

60 gün hak mahrumiyeti ve 7 bin 500 lira: Erol Gündoğdu (Gümüşhanespor Kulübü idarecisi)

3 maç men: Eser Şen (Tepecikspor futbolcusu), Ferhat Turunç (Karsspor kaleci antrenörü), Hikmet Arslan (Karsspor futbolcusu), Oğuzhan Yıldırım (Karsspor futbolcusu), Mustafa Meteertem (Afyonkarahisarspor teknik direktörü), Ahmet Kazım Ertem (Anadolu Üsküdar 1908 teknik direktörü)

2 maç men: Mehmet Ersavaş (Nezilli Belediyespor futbolcusu)

Bir maç men: Metin Diyadin (Kasımpaşa teknik direktörü), Emre Karaman (Sarıyer futbolcusu), Toprak Kırtoğlu (Altay teknik direktörü), Oğuz Aktaş (Anadolu Üsküdar 1908 masörü)

10 bin lira: Bucaspor

6 bin lira: Kızılcahamamspor

4 bin 800 lira: Giresunspor

3 bin lira: Kasımpaşa, Elazığspor, Kartalspor, Keçiören Sportif

2 bin 100 lira: Alanyaspor, Altay

2 bin lira: Kocaelispor

Bin 50 lira: Anadolu Üsküdar 1908

Bin lira: Kırıkkalespor

900 lira: Karsspor



Kaynak : //www.spor3.com/trabzonun-cezasi-belli-oldu-1278686h.htm#ixzz1rHTcuHAE

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153