banner171

Türkiye'nin dualarıyla altın aldım

Gaziosmanpaşa Belediye spor’un lisanslı sporcusu olarak yetişen Servet Tazegül,Zaman’a samimi açıklamalar yaptı.

Türkiye'nin dualarıyla altın aldım
Londra Olimpiyatları’nda ilk altını kazanan Servet Tazegül, manevi anlamda büyük destek gördüğü için şampiyon olduğunu söyledi. 24 yaşındaki millî tekvandocumuz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın motivasyonunun da kendisini çok etkilediğini vurguladı. Zaman’a konuşan Servet, madalyasını, oyunlardan iki ay önce vefat eden annesine armağan etti.

2012 Londra Olimpiyatları’ndan iki ay önce annesini kaybetti. Kalbindeki acı ve bileğindeki sakatlığa rağmen oyunlara katıldı. Türkiye’ye özlemle beklediği ilk altın sevincini o yaşattı. Baba Beyler Tazegül, “Oğlum 9 yaşına kadar anne sütü içti.” derken bunu duyan oğul Servet gözyaşlarına boğuldu, madalyasını merhume anne Gültan Hanım’a armağan etti. İngiltere’den dönüşünde hemen İzmir’de bulunan annesinin mezarı başına giden millî tekvandocumuz, başarısını tüm Türkiye’nin dualarına bağladı. 1988 Almanya, Nürnberg doğumlu olan Servet, Zaman’a samimi açıklamalar yaptı.

    Tatamiye her çıktığında annesine verdiği sözün aklına geldiğini belirten Servet Tazegül, “Federasyon Başkanımız Metin Şahin’in sayesinde annemin son aylarında hep yanındaydım. İki ay Almanya’da kamp yaptım ve annemin dualarıyla olimpiyatlara gittim. Allah tüm annelerin evlatlarına dualarını kabul eylesin.” dedi. Londra’da İstiklâl Marşı’nı okutarak hayalini gerçekleştirdiğini vurgulayan 24 yaşındaki tekvandocumuz, zirveye giden yolda her daim yanında olan hocası Ali Şahin’i de unutmadı. Türkiye’deki desteğin enerjisini hep yanında hissettiğine dikkat çeken Servet Tazegül, anne acısını iyi bilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Ülken için altın madalyayı al Servet.” sözlerini aklından çıkarmadığını dile getirdi. Çok fazla yorulmadığına, çünkü duaların kendisine ekstra güç verdiğine işaret eden Servet şöyle devam etti: “Elbette maçlar zordu. Ancak Türk halkının enerjisini arkamda hissettim. Başbakan’ımızın başarı dileklerinin ayrı bir motivasyonu oldu. Öğütlerini hiçbir zaman unutmadım. Malum zor bir dönemden geçiyoruz. Duaları için Türk halkına teşekkür ediyorum. Allah herkesten razı olsun. Bizi desteklemeye devam etsinler. Onları çok mutlu edeceğiz.” Olimpiyatların ardından Erdoğan’ın madalya alan kafileyi Başbakanlık Konutu’nda kabul ettiğini anlatan Servet, yaklaşık bir saatlik görüşmenin samimi bir ortamda gerçekleştiğini aktardı.

 

HAYALLERİM YOK, HEDEFLERİM VAR!

Başta Federasyon Başkanı Metin Şahin olmak üzere birçok isme borçlu olduğunu anlatan Servet Tazegül, teşekkür listesini saymayı da ihmal etmedi. “Antrenörlerim Ali Şahin ve Nurettin Yılmaz; Şakir, Cihat ve Muammer hoca. Kamp müdürümüz Metin Bey. Masöründen doktoruna şampiyonlukta herkesin büyük emeği var. Elbette annem vefat ettikten sonra babam ve ablalarımın desteği. 2004’te dünya şampiyonu oldum. O günden beri Ali Şahin hocamın emeği var. Milli takımda hiç ayrılmadık. Yenildiğim zamanlarda en büyük moral kaynağımdı. Onunla 4 yıl daha çalışma fırsatı yakaladık. 2016’daki olimpiyatlar için çalışmalara başladım. Rio’da yine altın alacağım. Benim hayallerim olmaz, hedeflerim var.”

    Hayata gözlerini açtığı Almanya’da kalma sebebi olarak ailesinin orada ikamet etmesini gösteren genç tekvandocumuz, Türkiye’ye taşınmayı düşündüğünü ifade etti: “Türkiye’nin düzenine tam alışamadım. Ama inşallah ileride burada oturacağım. Sporculuk hayatım boyunca Almanya’da kalacağım. Çünkü orada kurulu bir düzenim var. Maçlar olmayınca haftada 3-4 kez formda kalmak için çalışıyorum. Maç periyotlarına girince günde çift idman yapıyorum.” Ailesindeki tekvando sevgisine değinen Servet, ablasının 14 yaşına kadar bu sporla uğraştığını, yeğenleri ve amca oğullarının Türkiye şampiyonalarında birincilik kürsüsüne çıktıklarını bildirdi. Çoğu zaman mütevazı gibi görünen Servet, iddialı konuşmaktan da kaçınmadı: “Kendime has bir tekniğim var. Önceleri ağabeylerimin maçlarını izliyordum ve örnek alıyordum. Herkesten bir şeyler kapıp bugünlere geldim. Londra’da çekindiğim tekvandocu yoktu. Kendi sıkletimde (68) çekindiğim hiçbir sporcu yok. “Bayanlar 67 kiloda gümüş madalyaya uzanan Nur Tatar’ı metheden Servet Tazegül, Türkiye’de, Vanlı gururumuz Nur gibi birçok yeteneğin keşfedilmeyi beklediğini belirtti.

ALMANYA’YI DEĞİL TÜRKİYE’Yİ SEÇTİM

Almanya, Hollanda ve Belçika şampiyonu oldum. Benim sıkletimdeki Türk sporcular mağlup olmasına rağmen bana, “Seni seçmelere çağıracağız.” diye söz verip tutmadılar. Hocam, “Bu çocuk yetenekli.” dedi; ancak benimle kimse ilgilenmedi. Orada kırgınlık yaşadım. 2003’te Türkiye’ye gelmedim. Önceki federasyon yurtdışındakileri desteklemiyordu. Federasyon Başkanımız Metin Şahin göreve gelince hocamla görüştü ve milli takıma seçildim. Benim buralara gelmemde Başkan’ımın büyük yardımları oldu. Almanya ise ben 2011’de dünya şampiyonu olduktan sonra ve beni istedi. Ancak ben tercihimi çoktan yapmıştım. Babamın en büyük isteği de Türkiye adına yarışmamdı.

LONDRA’DA BATTANİYEYLE UYUDUM   

Müsabakalar arasında, özellikle birinci maçtan sonra çok uzun bir süre var. Öğlen uykusu da yaklaşık bir saat. Saat 09.00’da karşılaşmamız var. Bir de 15.00’te. O arada zinde kalabilmek için muhakkak uyumam gerekiyor. Çünkü bu bir nevi vücudun toparlanma süreci. Tatamide uyudum. Yarı finalde İngiliz rakibimle karşılaştığımda tam uyanık değildim. İngilizlerin tezahüratları beni uyandırdı. Onlara teşekkür ediyorum.

BİR SORU, TEK CEVAP

Olimpiyat? En büyük ideal.

İstiklâl Marşı? Gurur

Altın madalya? Ulaşmak için çok çalıştım.

Metin Şahin? Örnek bir insan.

Türkiye? Özlemim, ülkem, her şeyim, toprağım.

Aile? En değerli varlığım.

En son okuduğun kitap? Safahat (Mehmet Akif Ersoy)

En son izlediğin film? Batman-Kara Şövalye

En sevdiğin kelime? Sevgi

En sevmediğin kelime? Ne alaka

En sevdiğin huyun? Doğallık

En sevdiğin yemek? Makarna

En beğendiğin sanatçı? Cüneyt Arkın, Kemal Sunal.

Tekvandocu olmasaydın ne olmak isterdin?

Çocukluğumda polis olmak istiyordum.

Zaman

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2012, 11:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153