banner171

Aile Sağlığı Merkezleri Hizmete Açıldı

Aile Sağlığı Merkezleri Hizmete Açıldı

Aile Sağlığı Merkezleri Hizmete Açıldı

Hayırseverlerin katkılarıyla Habibler ve 50. Yıl Mahallesi’nde yaptırılan Aile Sağlık Merkezleri düzenlenen törenlerle hizmete açıldı.  Böylece ilçede 12 olan Aile Sağlık Merkezlerinin sayısı 24’e ulaştı. Aile Sağlığı Merkezlerinin açılış törenine katılan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, hayırsever vatandaşlara yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti.

 
 

Sultangazi’de sağlık alanında yatırımlar hızla devam ediyor. Hayırsever vatandaşlar tarafından yaptırılan Habibler Mahallesi’nde Fatma-Bedri Akman Aile Sağlık Merkezi ile 50. Yıl Mahallesi’nde Şaban Özbek Aile Sağlık Merkezi düzenlenen törenlerle hizmete açıldı.  Böylece ilçede 12 olan Aile Sağlık Merkezlerinin sayısı 24’e ulaştı.
 

 
 

Aile Sağlık Merkezlerinin açılış törenlerine Sultangazi İlçe Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Eski İstanbul Milletvekili Recep Koral, AK Parti İlçe Başkanı Murat Atım, İstanbul İl Sağlık Müdür Yardımcısı Savaş Başar Kartal, Sultangazi İlçe Sağlık Müdürü Ahmet Molla, muhtarlar, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve sağlık merkezlerini yaptıran Fatma Akman, Bedri Akman,  Halil Dönmez katıldı.


 
 

Açılış töreninde konuşma yapan Sultangazi Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, hayırsever vatandaşların ilçeye kazandırdıkları sağlık merkezlerinden dolayısıyla teşekkür etti. Habibler Mahallesi’nde aile sağlık merkezi yaptıran Akman çiftini herkese örnek teşkil ettiğini ifade eden Çelikkaya, “Bir eğitimci olan bu aile, tüm imkanlarını kullanarak ilçemize sağlık merkezi kavuşturdu. Bu sağlık merkezi, alım gücü yüksek olan herkese örnek olmalı” diye konuştu.


 
 

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ise  hizmete açılan aile sağlık merkezlerinin ilçede önemli bir boşluğu doldurduğunu söyledi. Konuşmasında aile sağlık merkezlerini yaptıran hayırseverlere  seslenen Başkan Altunay “Sunduğunuz sağlık tesisleri ile Sultangazililerin daha kaliteli sağlık hizmet almasını sağladığınız. Bunun için tüm ilçe halkı adına sizlere teşekkür ediyorum” dedi.


 
 

Başkan Altunay, Sultangazi Belediyesi olarak sağlık alanında yapılan çalışmalar hakkında da bilgi verdi:
 

 
 

“İlçe olarak bölündükten sonra eğitim ve sağlıkta açık vardı. Buralarda hummalı çalışma gerekiyordu. Hizmet aşkıyla çalışmalarımızı başlattık. Aile sağlık merkezi sayımız 12’den 24’e çıktı. Hükümetimizin her 20 bin nüfusa bir aile sağlık merkezi hedefi vardı. 25’e denk gelen ilçemiz için 24’ünü tamamlandı. Sağlık Bakanlığımız tarafından İlçemize 46 bin alana Türkiye’nin sayılı akıllı hastanelerinden birisi kuruluyor. Hastane inşaatının hafriyatları ise bugün alınıyor. Bu hastane yalnız Sultangazililere değil tüm İstanbullulara hizmet verecek.”
 

 
 

İstanbul İl Sağlık Müdür Yardımcısı Savaş Başar Kartal ise  İstanbul genelinde  217 olan aile sağlığı merkezi sayısının 868’e ulaştığını belirterek “720 olan hekim sayımız 3 bin 500’e çıktı. Sağlık hizmetlerimiz her geçen gün artış gösteriyor” dedi.


 
 

İlçe Sağlık Müdürü Ahmet Molla da Aile Sağlığı Merkezi sayısının 12’den 24’e çıktığını belirterek “12 olan doktor sayımız 110’a  çıktı. Ayrıca 104 hemşireyle bugün hizmet vermekteyiz. Hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz ” ifadelerini kullandı.
 

 
 

Konuşmaların ardından Başkan Altunay, aile sağlık merkezlerini ilçeye kazandıran Fatma Akman, Bedri Akman ile Halil Dönmez’e plaket takdim etti. Törenin ardından protokol üyeleri aile sağlık merkezlerinin kurdelesini birlikte kestiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153