banner171

Çetintaş çok hızlı başladı

Yeni Sultangazi Kastamonular Derneği dört aydır birçok etkinliğe imza atıyor

Çetintaş çok hızlı başladı
Yeni Sultangazi Kastamonular Derneği dört aydır hemşerileri ile dayanışma içinde birçok etkinliğe imza atıyor...
Sedat Çetintaş’ın dernek başkanı olması ve yeni ekibini oluşturmasıyla birlikte; Adını, Çıtasını ve üye sayısını yaptığı organizasyonlarla arttıran yeni Sultangazi Kastamonu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, hız kesmeden hizmet etmeye devam ediyor.
Derneğin 4 ay önce yapılan olağan kongresinde dernek başkanlığına seçilen Sedat Çetintaş ve Dernek yönetimi, öncelikli olarak dernek lokali’nin tadilat sorunlarını çözerek çalışmalara başladı.
İstişare Toplantıları Yapıldı
Gazi şehir parkı Şımarık kafe’de Yöreye ait sanatçıların katıldığı “Kuyu kebabı gecesi” düzenlenerek 500’e yakın vatandaşın katılım sağladığı dayanışma kaynaşma ortamı sağlandı. 4 (Dört) ay içerisinde üç defa 150 – 200 kişilik üyenin katılım sağladığı üye istişare toplantıları düzenlendi. Bu toplantılarda sorunlar tartışılırken birçok sorun ortadan kaldırıldı ve ilerde yapılması gereken kararlar alınarak gündemler belirlendi.
Kültür Gezisi ve Mevlit Programı Düzenlendi
“Kastamonu Kültür Gezisi” düzenleyerek Sultangaziden bir otobüs dolusu Kastamonu hasreti ve özlemi duyan üyelerini ehlibeytler şehri Kastamonu’nun tarih kokan topraklarıyla buluşturan Yeni Sultangazi Kastamonular Derneği, 75. yıl Mahallesi Merkez Camii’nde 1500 kişinin katılım sağladığı yemekli mevlit programı düzenleyerek birlik ve beraberlik adına Kastamonuları bir araya getirdi.
Gençlik Kolları Oluşturuldu
Yeni Sultangazi Kastomonular Derneği geçtiğimiz haftalarda kendi bünyesinde gençlik kolları oluşturarak gençlik kolları başkanı olarak Fatih Sorun’u atadı. Bu oluşumu ve atamayı düzenledikleri bir kahvaltı programıyla kamuoyuna duyurdu. Kahvaltı programının adeta bir düğün bir şölen haline dönüştüğü gün, programa katılan davetliler( Yaklaşık 500 Kişi ) dernek lokaline sığmayarak lokal önündeki caddelere taştı.
Kadınlar Günü Unutulmadı
8 Mart dünya kadınlar gününde kadınlara özel 300–500 arası bayan’ın katıldığı emekçi kadınlar günü kutlandı.
Kurumlar Arası Birlikte Hareket Etme Kararı Alındı
53 kişiden oluşan dernek yönetimi, Kastamonulu vatandaşların Cenazelerine, Nişanlarına, Düğünlerine, Açılış Programlarına katılım sağladı. Ayrıca yardıma muhtaç vatandaşlarına kol kanat gererek onların sıkıntıları ile ilgilenen, çözüm yolları üretip bunu uygulayan ve uygulamaya devam etmeyi de kendine görev bilen yeni Kastamonular derneği yöneticileri, bu örnek davranışlarından dolayı, Sultangazi ilçesinde aktif dernekçilik yapan Daday ve Bozkurt Mamak derneklerinin önde gelen isimlerini de 53 kişilik dernek yönetimine alarak kurumlar arasında da birlikte hareket etme kararı aldı.
Yönetimin Çalışmaları Üyeler Tarafından Takdirle Karşılandı
Yaklaşık olarak 4 aydır yönetimde olan Yeni Sultangazi Kastamonular Derneği yöneticilerinin bu zor ve özveri isteyen çalışmaları, kısa zamana sığdırması dernek üyeleri tarafından takdirle karşılanırken, yönetimin heyecanını gün geçtikçe arttırdı. Bu doğrultuda çalışmalara hız veren dernek yöneticileri, kaynaşmayı sağlayıcı, birlik ve beraberliğin, buluşma anı, Mevlitlerde, Cenazelerde, düğünlerde, Bayramlarda, Sünnetlerde, Nişanlarda, Kastamonu kültürünü örf ve ananelerinin devamı için ne gerekiosa yapacaklarını ifade ettiler.
Çetintaş; “Böyle bir ekiple çalışmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum”
“Dernek Yönetiminizle beraber tek yürek tek yumruk olup ekip halinde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz“ diyen Yeni Sultangazi Kastamonular Dernek Başkanı Sedat Çetintaş, “Birliktelik ve tek yumruk oluşumuzla zor şartlarda yaşayan hemşerilerimize, hasta ve yoksul vatandaşlarımıza iyisiyle, kötüsüyle, hüzün'üyle, neşesiyle, derdiyle, kederiyle, yanlarında olmak için dernek yönetimi olarak uğraş veriyoruz” dedi. Çetintaş, Dernek yönetimi olarak Yüreklerinin ve kalplerinin Kastamonu için attığını ifade ederek, “Böyle bir ekiple çalışmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum” dedi.
Haber; Murat KAFATUTAR / www.onurhaber.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153