banner171

İmdat kamacı'dan büyük tepki..

Ünlü sunucu Hakan Akkaya, 'Bugün Ne Giysem' programında yarışmacıya, "Buraya Nene Hatun gibi gelemezsin" dedi. Akkaya'nın bu sözlerine Sultangazi Erzurumlular Derneği Başkanı İmdat Kamacı büyük tepki gösterdi...

İmdat kamacı'dan büyük tepki..
Gün geçmiyor ki Erzurum'a, Erzurum ruhuna ve milli haysiyet ülküsüne bir saygısız gelmesin. Bu saygısızlıklar serüvenine bir yenisi daha eklendi. Yer'Bugün Ne Giysem' programı... Program sunucusu Hakan Akkaya, yarışmacıya, "Buraya Nene Hatun gibi gelemezsin" ifadesini kullanması Dadaşları kızdırdı. 93 Harbi'nin kahramanı ve Cumhuriyet kadını Nene Hatun'u küçümseyen bu sözler üzerine Sultangazi Erzurumlular Derneği İmdat Kamacı'yı çileden çıkarttı.

Nene Hatun'un tarihe 93 harbi olarak da geçen 1877-78 Osmanlı Rus Savaşı sırasında daha yaşını doldurmamış bebeğini ve savaşta yaralanan ölüm döşeğindeki kardeşini bırakıp, Erzurum'daki Aziziye Tabyası'nın savunulmasında kahramanca çarpışarak tarihe adını yazdırdığını ifade eden İmdat Kamacı,"Şimdi herkes, 'Hakan Akkaya isimli şahsın özür dilemesi sağlanmalıdır' diye düşünüyor. Fakat biz, özellikle 93 Harbi'nde Ermenilerden zulüm görmüş bir memleketin, Erzurumlu Nene Hatun'un torunları olarak, yaşadığı coğrafyanın tarihini bilmeyen, kendilerine ekmek veren bu kapının insanına o zulmü yaşatan milletin torunlarından olan ve eline fırsat geçtiğinde kinini kusmaya çalışan bir zavallının özrünü istemiyoruz, kabul etmiyoruz. 

Kabul edersek bu yapıdaki kişiler adam yerine konulduklarını zannederek, kendilerine övünç payı çıkarırlar. Yalnız bu tip insanlara bu fırsatları veren TV kanalını şiddetle kınıyoruz." diye konuştu.


eminhaber

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2012, 18:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153