Cerebral Palsy, gelişimini tamamlamamış beynin doğum öncesi, doğum sırası veya doğum sonrası dönemde hasar görmesiyle oluşur. Hastalık ilerleyici değildir.Hayat boyu rehabilitasyon uygulamasıyla önemli gelişmeler sağlanabilmektedir. Ülkemizde her yıl 6.000’den fazla bebeğe Cerebral Palsy tanısı konmaktadır. Ancak ne yazık ki hastalığın bilinirliği son derece düşüktür.
Hastalığa dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak isteyen Sultangazi Belediyesi, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı işbirliği kapsamında anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.
Sultangazi Belediyesi Hizmet Binası'nda düzenlenen Cerebral Palsy Bileklik Yapımı etkinliğine her birimden bir belediye personeli, Cerrahpaşa Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'ndan 2 öğretim görevlisi, Spastik Çocuklar Vakfı gönüllüleri ve Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Dalkılıç katıldı.
Cerebral Palsy Bileklik Yapımı etkinliğinde belediye personelleri, öğretmenler eşliğinde ipten bileklik yapmayı öğrendi.Yapılan bileklikler vakıf gönüllüleri tarafından satışa çıkarılarak elde edilen gelirin Cerebral Palsy hastalarının rehabilitasyonunda kullanılması sağlanacak.
Projeye destek olmak için Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı sitesinden online bağış yaparak, Cerebral Palsy hastalarının hayata bir adım atmalarına yardımcı olabilirisiniz.
Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2020, 19:27