banner171

Sultangazi Belediyesi Hizmetleri Ödüllerle Taçlanıyor

Sultangazi Belediyesi; Yerel Yönetimler Proje yarışmasında “Yeşil Sultangazi” isimli projeyle 2. ödülünü de aldı.

Sultangazi Belediyesi Hizmetleri Ödüllerle Taçlanıyor
 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törende Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay; "Yaşanabilir ve Estetik Şehirler" konulu yarışmada jüri özel ödülünü İçişleri Bakanı Muammer Güler’in elinden aldı. Sultangazi Belediyesi geçtiğimiz yılda mahkum ailelerine yönelik “Bende Varım Projesi” ile jüri özel ödülüne layık görülmüştü.
 
Sultangazi Belediyesi hayata geçirdiği sosyal doku ve vizyon projelerle ödülden ödüle koşuyor. AK Parti Genel Merkezi Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlenen “Yerel Yönetimler ve Aile” konulu yarışmada Sultangazi Belediyesi, geçtiğimiz yıl mahkum ailelerine yönelik hayata geçirdiği  “Ben de Varım” projesiyle jüri özel ödülüne layık görülmüştü.  Yine bu yıl düzenlenen "Yaşanabilir ve Estetik Şehirler" konulu yarışmada Sultangazi Belediyesi, “Yeşil Sultangazi Projesi” ile jüri özel ödülünü aldı.
 
Dereceye giren proje sahibi belediyelere ödülleri, Ankara Rixos Otel'de  düzenlenen törenle verildi. Törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay  ile çok sayıda milletvekili ve belediye başkanları katıldı.
 
Proje yarışmasında Sultangazi Belediyesi’ne;  Sultangazi Kent Ormanları’na yönelik hayata geçirilen “Yeşil Sultangazi” isimli proje ile jüri özel ödülüne layık görüldü. Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ödülü, İçişleri Bakanı Muammer Güler’in elinden aldı.
 
Sultangazi Kent Ormanları kapsamında özel jüri ödülüne layık görülen Sultangazi Belediyesi açtığı stantla da ilgi odağı oldu. Ödül töreni sonrası Başbakan Erdoğan stantları gezdi. Orman ve Su İşleri Veysel Eroğlu da Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’ı Kent Ormanı standında ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
 
Başkan Altunay, tören sonrasında basın mensuplarının sorularını da cevaplandırdı. “Yeşil bir Sultangazi imar ediyoruz” diyen Başkan Altunay, “Ağaçlandırma, çevre düzenleme, Sultangazi Kent Ormanları ve tematik parklarla ilçede  kişi başına düşen 0.2 metrekare yeşil alan miktarını 25 kat artırarak 5 metrekareye çıkarttık” diye konuştu.
 
SULTANGAZİ KENT ORMANI’NA 2. ÖDÜL

Marmara Belediyeler Birliği Altın Karınca Belediyecilik yarışmasında 512 proje arasında Çevre ve Altyapı Projesi dalında, Sultangazi Belediyesi’nin hayata geçirdiği Sultangazi Kent Ormanları projesine birincilik ödülü verilmişti.
 
Geçtiğimiz yıl düzenlenen AK Parti Genel Merkezi Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlenen “Yerel Yönetimler ve Aile” konulu yarışmada Sultangazi Belediyesinin mahkum ailelerine yönelik hayata geçirdiği  “Ben de Varım” projesine jüri özel ödülü kazanmıştı. Proje kapmasında ilk etapta ailenin mahkumiyet tarihçesi, sağlık ve psikolojik durumlarına dair bilgileri, ayrıntılı şekilde raporlanmış, sonraki adımda ise Sultangazi Belediyesi tarafından mahkum ailelerinin temel ihtiyaçları ve psikolojik destek sağlanmıştı. Proje kapsamında ailesini geçindirmek zorunda olan mahkum eşlerine de istihdam olanağı sunulmuştu.

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2013, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153