banner171

Sultangazi Belediyesi'nden bir Proje Daha!

Sultangazi Belediyesi, sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi. Engelli ve ailelerinin daha kaliteli bir hayat sürmesine katkıda bulunmak amacıyla “Birlikte Mutluyuz” projesini Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde hayata geçirdi.

Sultangazi Belediyesi'nden bir Proje Daha!
 50. Yıl Kültür Merkezi’nde düzenlenen programla “Birlikte Mutluyuz” projesinin tanıtımı yapıldı. Tanıtım programında konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, engellilerin toplumsal hayata katılımlarının sağlanması için çaba gösterdiklerini belirterek, “Engellilik, sadece fertlerin ve toplumumuzun değil, tüm insanlığın ortak sorunu” diye konuştu.
Sosyal sorumluluk çalışmalarını bir yenisini daha ekleyen Sultangazi Belediyesi, engelliler için yeni bir projeyi hayata geçirdi.  Engelliler ile ailelerinin daha kaliteli bir hayat sürmesini sağlamayı hedefleyen “Birlikte Mutluyuz” projesi Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde uygulamaya geçti. Proje kapsamında psikolog ve sosyal hizmetler uzmanlarının desteğiyle engelli ve aileleri bilinçlendirilirken,  4 haftalık özel bir seminer programı uygulanacak. Program sonunda ise engelli ve ailelerine yönelik kültürel geziler düzenlenecek.

50. Yıl Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen tanıtım programına Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay,  Mısır Başkonsolosluğu Kültür ve Eğitim Ateşi Belal Saber Mohamed Abdelmaksoun ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Program,  İSEM’in engellilerden oluşan gösteri grubunun sevil türküleri seslendirmesiyle başladı. Program, “Birlikte Mutluyuz” Proje Koordinatörü İbrahim Keleş’in sunumuyla devam etti. Keleş proje hakkında bilgi verdi.

Programda konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, engellilerin toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi için çaba gösterdiklerini söyledi.  Engelliliğin, sadece fertlerin ve toplumumuzun değil, tüm insanlığın ortak sorunu olduğunu ifade eden Başkan Altunay şunları söyledi:

“Engellilerin sorunlarına karşı göstereceğimiz ilgi ve üreteceğimiz çözümler, insanımıza ve toplumumuza duyduğumuz saygının en önemli göstergelerinden biridir. Sultangazi Belediyesi olarak engellilere yönelik bir çok projeyi hayata geçirdik. Öte yandan sosyal doku projeleriyle hayatın her alanında yer almaya çalıştık. Ev hanımlarından engellilere, eğitimden sağlık alanına kadar bir çok sosyal doku projesi hayata geçirildi. “Engelsiz Down Cafe”, “Canım Ailem”, “Bende Varım”, “Nesilden Nesile”, “Yaşlılara Bakım İstihdama Katılım”, “Engelsiz Eğitim Merkezi” , “Bilinçli Anne Sağlıklı Nesil”, “Evlilik Öncesi Eğitim Programı”, “Birlikte Mutluyuz” projeleri bunlardan bazılarını oluşturuyor.”

Başkan Altunay daha sonra programa katılan Mısır Başkonsolosluğu Kültür ve Eğitim Ateşi Abdelmaksoun’a; Sultangazi Belediyesi tarafından hazırlanan  “Osmanlı Arşivlerinde Sultangazi” ismini taşıyan kitabı hediye etti. İSEM Gösteri Grubu yetkililerine ise çiçek takdim etti.

Program, Fasl-ı İstanbul Grubunun verdiği Türk Sanat Müziği konseri ile son buldu. 

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2013, 13:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153