banner171

Sultangazi Belediyesin'den Yaşlılara Şefkat Eli

Sultangazi Belediyesi, yaşlı ve hastaların bakım hizmetlerinin doğru ellerde yürütülmesi için harekete geçti. İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen “Yaşlılara Bakım, İstihdama Katılım” projesiyle, yaşlı bakımı konusunda eğitim alan 120 kişiye istihdam olanağı da sağlanmış olacak.

Sultangazi Belediyesin'den Yaşlılara Şefkat Eli

Hastalıkların iyileşme sürecinde günlük bakım hizmetleri önemli bir yere sahip. Yaşlı ve hasta bakımı işinin ehli ellerde yürütülmesi gereken ayrı bir branş olarak kabul edilmesi gerekiyor. Bu bilinçle hareket eden Sultangazi Belediyesi, “Yaşlılara Bakım, İstihdama Katılım Pojesi” hazırladı. Proje İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından mali destek almaya hak kazandı. Projenin ortakları arasında İstanbul İl Özel İdaresi ve İstanbul Evde Bakım Derneği bulunurken Medical Park Sultangazi Hastanesi de iştirakçi olarak projeye katkı sunacaklar arasında yer alıyor.


İSTİHDAM SAĞLANACAK
İstanbul Kalkınma Ajansı’nın 2010 yılı mali destek programlarının “Sosyal İçerme ve Toplumsal Bütünleşme Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı” kapsamında sunulan proje bir yıl sürecek.
Projeyle Sultangazi’de yaşayan 15-40 yaş arası 120 kişi yaşlı hasta bakım hizmeti konusunda eğitim görerek meslek sahibi olacak. Sertifika almaya hak kazanan katılımcılar proje kapsamında istihdam edilecek.

Eğitimli bakım elemanlarının sektöre girişini sağlayacak projeyle birlikte bakım hizmet kalitesi ve dolayısıyla yaşlı hasta bireylerin yaşam kalitesi standartlarının artırılması amaçlanıyor.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153