banner171

Sultangazi Gençliği Türkçe'ye Sahip Çıkıyor

Dil, tarihi ve kültürel değerlerin geçtiği bir köprüdür. Bu köprü sağlam olmazsa gelecek nesillere ulaşmak ve gelecek nesillerin geçmişi anlamaları güçleşir.

Sultangazi Gençliği Türkçe'ye Sahip Çıkıyor
Sultangazi Gençlik Meclisi, tarihi çok eskilere dayanan ve dünyanın en büyük dillerinden biri olan Türkçe’ye sahip çıkmak adına konferans düzenliyor. 50. Yıl Kültür Merkezi’nde düzenlenecek konferansa Türk diline kazandırdığı şiirleriyle ön plana çıkan gazeteci-yazar Yavuz Bülent Bakiler konuşmacı olarak katılıyor.



Sultangazi Gençlik Meclisi, Türkçe’ye sahip çıkıyor. Dünyanın en büyük dillerinden biri olan Türkçe’yi korumak adına “Türkçeye Sahip Çıkıyoruz. Biliyoruz ki Türkçe Giderse Türkiye Gider” sloganıyla konferans düzenliyor.


50. Yıl Kültür Merkezi’nde düzenlenecek konferansa Türk diline kazandırdığı şiirleriyle anılan gazeteci- yazar Yavuz Bülent Bakiler konuşmacı olarak katılacak.


Konferansta son dönemlerde yozlaşan ve sadeliğini yitiren Türkçe’yi korumak ve yabancı kültürlerin etkisinden arındırmak için yapılması gerekenler anlatılacak.


PROGRAM


Tarih  :27 Eylül Perşembe

Yer     :50. Yıl Kültür Merkezi

Saat    :18.30 Kokteyl-19.00 Program


Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2012, 13:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153