banner171

SULTANGAZİ SAĞLIK İÇİN YÜRÜDÜ

Sağlık Bakanlığı’nın yurt genelinde başlattığı “Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı” etkinlikleri kapsamında Mimar Sinan Kent Ormanı’nda “Belediyemiz ile Yürüyoruz” programı düzenlendi.

SULTANGAZİ SAĞLIK İÇİN YÜRÜDÜ
 Sultangazi Belediyesi ve Sultangazi Toplum Sağlığı Merkezi'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği programla, sağlıklı yaşam için yürüyüşün önemine dikkat çekildi.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” uygulamaları kapsamında, 2014 yılı “Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı” ilan edildi. 4 Sultangazi Belediyesi ile Sultangazi Toplum Sağlığı Merkezi’nin ortaklaşa hazırladığı etkinlik kapsamında, Mimar Sinan Kent Ormanı'nda “Belediyemiz ile Yürüyoruz” etkinliği düzenlendi.

Sultangazililerin yoğun ilgi gösterdiği yürüyüşe Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Emrah Eray ve vatandaşlar katıldı.  
 
Doğa yürüyüşlerin sağlığa önemli etkinlerine dikkat çeken Başkan Altunay, “Sağlıklı bir yaşam için spor önemli bir etken. 'Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur' sözünden de anlayacağımız gibi sağlıklı bir yaşam için spora ihtiyacımız var. Yürüyüşlerle daha zinde ve sağlıklı bir yaşam geçirebiliriz” dedi.  Sultangazi Belediyesi olarak spora önem verdiklerini kaydeden Başkan Altunay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Belediye olarak yürüyüş, bisiklet parkurları, fitness aletleri gibi birçok sportif faaliyetler için park ve yeşil alan sayısını arttırıyoruz. Her ay düzenli olarak bu tür yürüyüşleri yapacağız. Kent Ormanlarımızda oksijen deposunun içinde sağlıklı yürüyüşlerle daha zinde olacağız.”

SAĞLIKLI YAŞAM VE HAREKET YILI
Öte yandan Sağlık  Bakanı Mehmet Müezzinoğlu "Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı’nı Florya’da başlattı. Florya sahilinde başlayan yürüyüşe,  Bakan Müezzinoğlu'nun yanı sıra AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ile diğer ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu burada yaptığı konuşmada  sağlığın önemine dikkat çekti. Bakan Müezzinoğlu, "Sağlık varsa umut var, geleceğe ait plan ve hayal var. Bu nedenle en önemli görevimiz; toplumsal kültürü yeniden güçlü hale getirmek. Toplumsal kültürün en önemli ayakları da birlikte yürüyebilmek, koşabilmek, doğruları paylaşabilmek ve bunları daha geniş kitlelere ulaştırabilmektir"  dedi.

Yürüyüş startının verilmesiyle birlikte sahil boyunca 2 kilometre yüründü. Yürüyüş esnasında engelliler de tekerlekli sandalyeleri ile etkinliğe katıldı. Yürüyüşün son bulduğu noktada ise konuşma yapan Kadir Topbaş, obeziteye dikkat çekerek sağlıklı yaşam için sporun önemine değindi.


Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2014, 13:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153