banner171

Sultangazi'de Abdulhamid Han Anılıyor

Sultangazi Belediyesi 50. Yıl Kültür Merkezi’nde düzenlenecek programla, vefatının 95. yılında Sultan Abdülhamid Han anılıyor.

Sultangazi'de Abdulhamid Han Anılıyor
 Başbakanlık Atatürk Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Beyhan’nın konuşmacı olarak katılacağı programda Sultan Abdülhamid’in hayatının tüm yönleri ele alınacak.
 
Sultan Abdülhamid Han, Osmanlı Padişahları arasında en uzun süre tahtta kalanlardan birisi. İlk defa elektriği, gazı getiren, ilk modern eczanemizi açtıran, ilk otomobili Osmanlı topraklarıyla tanıştıran isim.  Dünyanın ilk metrosunu Karaköy-Taksim arasına yaptıran, atlı ve elektrikli tramvaylar kuran, İstanbul-Hicaz demir yollarını yaptıran Sultan Abdülhamid Han, kuduz aşısının bulunmasından sonra ülkemizin ilk Kuduz Hastanesi (İst. Darü’l-Kelb Tedavihanesi)’ni yaptıran kişi.

Bütün hayatını tam bir İslâm alimi ve siyaset ve devlet adamı olmaya veren Sultan Abdulhamid Han, vefatının 95. yılında anılıyor. Sultangazi Gençlik Meclis’i tarafından 50. Yıl Kültür Merkezi’nde düzenlenecek gecede Sultan Abdulhamit  Han için anma ve söyleşi programı yapılacak.

Programa konuşmacı olarak katılacak  Başbakanlık Atatürk Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Beyhan, büyük sultanın hayatının tüm yönlerini anlatacak.
 

PROGRAM:
 
Tarih: 20 Şubat Çarşamba
Saat : 18.30   Kokteyl
Saat : 19.00   Protokol konuşmaları
Saat : 19.10   Söyleşi  (Prof. Dr. Mehmet Ali Beyhan)  
Yer: Sultangazi Belediyesi 50. Yıl Kültür Merkezi      

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2013, 12:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153