banner171

Sultangazi’de Eğitim Birlikteliği

Sultangazi Belediyesi, okul aile birlikleri yetkililerini bir araya getirdi. İlçe Kaymakamlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ile birlikte yapılan toplantıda okul ve eğitimde yaşanılan sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

Sultangazi’de Eğitim Birlikteliği
 Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay eğitime verdikleri desteği aralıksız sürdüreceklerini söyledi.
 
Sultangazi Belediyesi, okul aile birliği yetkilileri ile bir araya geldi. 50. Yıl Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya İlçe Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, İlçe Emniyet Müdürü Nazım Dorak, Sağlık İlçe Müdürü Ahmet Molla, İl Genel Meclis Üyesi Remzi Şanlan, Sultangazi Okul Aile Birlikleri Derneği Başkanı Gıyaseddin Aydın, okul aile birliği yetkilileri ve okul müdürleri katıldı.
 
Programda konuşma yapan Okul Aile Birlikleri Derneği Başkanı Gıyaseddin Aydın, “Okul aile birliği başkanları olarak okullarımızda daha kaliteli ve nitelikli eğitimler verilmesini sağlamak amacındayız. Yöneticilerimizin  yanında yer alarak okullarımızın fiziki yapısını düzeltmek için gönüllülük esasına göre çalışıyoruz” dedi.
 
Sultangazi’de 30 ilkokul, 32 ortaokul, 10 lisenin bulunduğunu ve 96 bin öğrencinin eğitim gördüğüne dikkat çeken Aydın, “İlçemizde yeni dersliklere ihtiyaç var. Okulların sayısını arttırmak için herkesin var gücü ile çalışıp elini taşın altına koyması lazım” ifadelerini kullandı.
 
Okul aile birliği başkanlarının taleplerini dinleyen katılımcılar, isteklerin karşılanması için imkanları zorlayacaklarını ve ilçede eğitim kalitesini yükseltmek için elbirliğiyle çalışacaklarının mesajını verdi. Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay da okullar hayat olsun projesi kapsamında birçok çalışma yaptıklarını söyledi. Sultangazi Belediyesi olarak eğitime öncelik verildiğini kaydeden Başkan Altunay şunları söyledi:
 
“Defterinden, okul bahçelerinin düzenlenmesine, fitness aletlerinden boya ve badanasına varıncaya kadar okullara birçok destek sunduk. Her sene daha da ileriye gidiyoruz. 4 yılda 407 derslik yapıldı. Ek binalar ve yeni yapılanlarla birlikte 16 okul ilave edildi. Yine okul yapımı için 10 yer üreterek İstanbul İl Özel İdaresi’ne teslimini yaptık. Azami gayret gösterip en fazlasını yapmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.
 
İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, velilerin de okulları ihtiyaçlarının karşılanması için gayret göstermesi gerektiğini belirterek, “Velilerimize sorumluluklar düşüyor. Yavrularımıza iyi bir gelecek için hep beraber çalışmalıyız” dedi.
 
Sultangazi Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya da velilerin eğitime duyarlı olması gerektiğini ifade ederek, çocuklarının eğitimi için çaba göstermeleri gerektiğine işaret etti.

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2013, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153