banner171

Sultangazi`de izciler veda ateşini Bakan Kılıç ile Birlikte Yaktılar

2012 yılı Sultangazi İzci Kampı’nda eğitim alan 1500 öğrenci, düzenlenen Veda Gecesi’nde becerilerini sergiledi.

Sultangazi`de izciler veda ateşini Bakan Kılıç ile Birlikte Yaktılar
Minik izciler, izci kampı veda ateşini ise Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ve ilçe protokolü ile birlikte yaktılar. Bakan Kılıç yaptığı konuşmada, izci kampı gibi gençlerin başta doğa ve spor olmak üzere tüm faaliyetlerinin destekçisi olduklarını belirterek, izci kampında eğitim gören öğrenci sayısının bakanlık desteği ile arttırılması istedi.

 

                            

Sultangazi Belediyesi, 2012 yılı yaz döneminde Mimar Sinan Kent Ormanı’nda düzenlenen İzci Kampı’nda 1500 öğrenciyi doğayla buluşturdu. 9-14 yaş grubundaki öğrencilere,  doğa sevgisinin aşılanmasının yanında karakter, beceri, sağlık, mukavemet, cesaret gibi konularda gelişimlerine önemli katkılar sağlandı.

 

 

İzci Kampı’nda bulunan 1500 öğrenci, düzenlenen Veda Gecesi’nde edindikleri becerilerini sergiledi. İzci Kampının sona ermesi nedeniyle Mimar Sinan Kent Ormanı’nda düzenlenen törene Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, Sultangazi Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner, İl Gençlik Spor Müdürü Numan Güzey, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ünal İnaltekin, AK Parti ilçe Başkanı Murat Atım ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

Törenin açılış konuşmasını yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Sultangazi Belediyesi olarak çevre yatırımlarına öncelik verildiğini söyledi. Başkan Altunay, “Biliyoruz ki, modern şehircilik anlayışı, klasik altyapı ve üstyapı hizmetleriyle sınırlı değil. Önemli olan tüm bu hizmetlerin doğal ve tarihi dokuyla uyum içinde sürdürülmesi. Göreve geldiğimiz 3.5 yılda  yaptığımız çalışmalarla ilçemizde kişi başına düşen yeşil alan miktarını 0.2 metrekareden 25 kat arttırarak 5 metrekareye çıkardık” diye konuştu.

 

 

Törenin düzenlendiği “Mimar Sinan Kent Omanı”nın, ortaya konulan bu vizyonun bir parçası olduğunu ifade eden Başkan Altunay şunları söyledi:

 

 

“İlk adımda Hacı Bektaş-ı Veli Kent Ormanı’nı 2010 yılında hizmet açtık. Sonra ki adımımız ise Mimar Sinan Kent Ormanı oldu. Toplam 1620 dönümü kapsayan kent ormanları; şehir yaşamında bizlere dört mevsimin tüm güzelliklerini cömertçe sergiliyor. İleriki aşamada ise 3. etap çalışmasını başlatarak Sultangazi Kent Ormanılarını 4 bin dönüme çıkarmaya hedeflemekteyiz.  Gençlerimizi ve yavrularımızı doğayla barışık olmalarını sağlamak, fiziksel ve karakter gelişimine katkıda bulunmak için izci kampını hayata geçirdik. Çünkü izcilik, gençlerin zihinsel, fiziksel ve karakter gelişimine katkıda bulunuyor,  doğa sevgisinin aşılamasında önemli bir gençlik faaliyeti olarak karşımızda duruyordu. Düzenlediğimiz İzci Kampı’nda 13-16 yaş grubundaki yavrularımızı 2 yıldır ağırlıyoruz. Yalnız bu yıl 1500 yavrumuza izcilik eğitimi verdik.”

 

 

İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge ise konuşmasına gençlere yönelik yapılan çalışmaların önemine değinerek başladı. 17 yıl Bayrampaşa ilçesinde belediye başkanlığı görevi yaptığına dikkat çeken Bürge, “Bu zaman zarfından bir çok alt yapı ve üst yapı çalışmalarımız oldu. Ancak bir tek tretuvar bize dönüp ‘teşekkür’ ediyorum demedi. Ancak bilgi evleri gibi eğitim yuvalarında donanım ve vizyon sahibi olan gençlerimiz bizleri her gördüklerinde minnettarlıklarını dile getiriyor. En büyük yatırım yarınlarımızı emanet edeceğimiz gençler ve yavrularımıza yönelik yatırımlardır” dedi.

 

 

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ise yaptığı konuşmada ilk önce izci ailelerine seslendi. Sultangazi Belediyesi’ne güvenerek çocuklarını izci kampına gönderdikleri için velilere teşekkür eden Bakan Kılıç, “Yavrularımız ve gençlerimiz izci kampında doğa ile iç içe oldular. Çocuklarınıza doğa sevgisinin aşılanmasının yanında karakter, beceri, mukavemet, cesaret gibi konularda gelişimlerine önemli katkılar sağlandı” diye konuştu.

 

 

İzci kampı gibi gençlerin başta doğa ve spor olmak üzere tüm gençlik faaliyetlerinin destekçisi olduklarını ifade eden Bakan Kılıç,  izci kampında eğitim gören öğrenci sayısının bakanlık desteği ile arttırılması istedi.

 

 

Protokol konuşmalarının ardından izciler veda ateşini Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, Sultangazi Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner ile birlikte yaktılar.

 

 

Kamp ateşi etrafında toplanan öğrenciler oluşturdukları gruplarla parodiler sundular. Kamp ateşi etrafında şarkılar söyleyen öğrenciler, izcilik kampından ayrılacak olmanın burukluğunu yaşadılar. 


Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2012, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153