banner171

Sultangazi'de Kutlu Doğum Heyecanı

Doğumuyla bütün kainatı onurlandıran Peygamber Efendimiz’in dünyaya teşrif etmesinin 1441’ıncı yıldönümü, Sultangazi Belediyesi ve İlçe Müftülüğü’nün ortaklaşa düzenlediği etkinliklerle kutlandı.

Sultangazi'de Kutlu Doğum Heyecanı


 

 

Hamza Yerlikaya Spor Kompleksi’nde düzenlenen programa Sultangazi İlçe KaymakamıYusuf Ziya Çelikkaya, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, İlçe Müftüsü Ertuğrul Koyuncu, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis ve il genel meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Çilek Çocuk Evi Anaokul öğrencilerinin ilahileriyle başlayan programda daha sonra Kur’an tilaveti sunuldu. Sultangazi Müftülüğü Tasavvuf  Müziği Korosu ve Sultangazi Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencileri de çeşitli ilahiler seslendirdi.

 

Programda konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, İslam'ın, evrensel ve çağlar üstü mesajını tüm insanlığa ulaştıranın Peygamber Efendimiz olduğunu belirtti.  Peygamberimizin bütün insanlığa kucak açan, barış ve huzurun taşıyıcısı olduğunu ifade eden Başkan Altunay, “ Hz. Muhammed (S.A.V.)  doğruluk ve güzel ahlakın en iyi örneğini kendi hayatıyla tüm insanlığa göstermiştir. Sevgili Peygamberimizin insanlığa kattığı değerleri iyi anlamak; huzur ve barışın da anahtarıdır” dedi.

 

Diyanet İşleri Bakanlığının 2012 yılı Kutlu Doğum Haftasında kardeşlik temasını öne çıkardığına işaret eden Başkan Altunay, İslam coğrafyasında kardeş kavgalarının sona ermesinin Peygamber Efendimizin mesajlarını iyi anlamaktan geçtiğini söyledi. Başkan Altunay;

 

 

“O’nun getirdiği İslam mesajında; insana saygı var. İnsana merhamet ve şefkat var. Hak, hukuk ve adalet var. Fikir ve vicdan özgürlüğü var. Sevgi ve hoşgörü var. İslam ülkelerinin ve dünyanın derin acılar yaşadığı günümüzde, Peygamberimizin bizlere sunduğu mesajlara kulak vererek, ortaya koyduğu yüksek ahlakı örnek almalıyız. İnsanı insan yapan erdemlerin odağında yer alan Efendimizi yeniden keşfetmeye, onun bizlere sunduğu çağlar üstü yüce değerlerden ve üstün ahlaktan daha fazla ilham almaya ihtiyacımızın olduğunun bir kez daha altını çizmek istiyorum.”

 

 

Sultangazi Müftüsü Ertuğrul Koyuncu da Peygamber Efendimize yazdığı naatla başladığı konuşmasında kardeşlik vurgusu yaptı.

 

 

Sultangazi İlçe Kaymakamı Çelikkaya ile Başkan Altunay, programa katkılarından dolayı öğrencilere teşekkür plaketi takdim etti.

 

Gecenin sonunda ise sahne alan Engin Noyan, Peygamber Efendimizin hayatından örnekler verdi. Hadislerin önemine dikkat çeken Noyan, “Peygamber Efendimizin hadisleri dilden dile, gönülden gönüle dolaştığı sürece yaşayacaktır. Hadislerin ete kemiğe, davranışa dönüşmesi gerekmektedir” dedi.

 

 

KADINCA YAŞAM MERKEZİ’NDEN KUTLU DOĞUM PROGRAMI

 

 

Öte yandan sabah erken saatlerde de Kadınca Yaşam Merkezi tarafından hanımlara özel kutlu doğum programı düzenlendi.  50. Yıl Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa Kadınca Yaşam Merkezi Onursal Başkanı İlknur Altunay ev sahipliği yaptı.

 

Programa Başkan Altunay ile birlikte çok sayıda Sultangazili hanım katıldı.


Programda Kuran’ı Kerim tilaveti ve dualar okundu. Peygamberimizi anlatan sinevizyon gösterisinin ardından ise Peygamber Efendimizin hayatından örnekler anlatıldı. Semazen gösterilerinin de sunulduğu programda davetlilere irmik helvası takdim edildi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153