banner171

Sultangazi'de öğrenciler 500 adet Erguvan ağacı fide dikimi gerçekleştirdi.

Kent Ormanı Renklendi

Sultangazi'de öğrenciler 500 adet Erguvan ağacı fide dikimi gerçekleştirdi.
İstanbul’u simgeleyen erguvan ağaçları, Sultangazi’de yeniden yeşeriyor. Sultangazi Belediyesi tarafından düzenlenen “Orman Haftası” kutlama etkinlikleri kapsamında Sultangazi Kent Ormanı’nda öğrenciler tarafından erguvan ağaç fide dikimi gerçekleştirildi. Bir zamanlar Boğaz’ı süsleyen erguvanlar, Alibey Havzası’nın da yeni sembolü oldu.
Bir zamanlar İstanbul’un simgesi olan Erguvan ağaçları, Sultangazi’ye taşındı. Sultangazi Belediyesi tarafından Orman Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte öğrenciler, Sultangazi Kent Ormanı’na 500 adet erguvan ağacı dikimi gerçekleştirdi. Böylece bir zamanlar Boğaz’ı süsleyen erguvanlar, Alibey Havzası’nın da yeni sembolü oldu.
Ağaç Dikimi törenine Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ve eşi İlknur Altunay, AK Parti İlçe Başkanı Murat Atım, öğretmenler, muhtarlar ile çok sayıda öğrenci katıldı.
ERGUVAN İSTANBUL’UN RENGİDİR
İlköğretim okulu öğrencilerin ağaç temalı şiirleri okumasıyla başlayan programda Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, 2012 yılının “Erguvan” yılı ilan edildiğine dikkat çekti Erguvan’ın İstanbul’a en çok yakışan ağaç türlerinden birisi olduğunu ifade eden Başkan Altunay şunları söyledi:
“Erguvan, kimilerine göre Bizans’ın, kimilerine göre Osmanlı soylularının rengidir. Ama asıl İstanbul’un rengidir. Erguvan yalnız İstanbul’u cezp etmemiş, Bursa şehri de etkilenmiştir. Emir Sultan, Erguvan Şenlikleri'nin kutlanmasını sağlamış. Bursa'da düzenlenen şenliklerde insanlar toplanmış, söyleşmiş, meşk etmiş. Erguvan’ın bu renk cümbüşü artık Sultangazi Kent Ormanı’nda hayat bulacak.”
‘YEŞİL ALAN MİKTARINI 25 KAT ARTIRDIK’
Başkan Altunay konuşmasında Sultangazi’ye yapılan çevre ve ağaçlandırma çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Başkan Altunay, “Tarihi Mağlova ve Güzelce Su Kemerlerinin ihtişamıyla süslenen Alibey Havzası’nda kurduğumuz Sultangazi Kent Ormanı’nda, İstanbullular dört mevsimin tüm güzelliğine ortak oldu. İlçemize 65 yeni park kazandırırken, 96 parkı da tamamen yeniden revize ettik. Yeşil alan ve çevre düzenleme çalışmalarıyla kişi başına düşen yeşil alanı 25 kat artırarak 5 metrekareye çıkardık” dedi.
Protokol konuşmaların ardından aralarında Somali’den gelen konukların da olduğu öğrenciler, Başkan Altunay ile birlikte erguvan ağacı fidesi diktiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153