banner171

Sultangazi'de Öğretmenler Şiddet Görüyor

Okullarda öğretmenlere şiddete varan saygısızlıkların yapıldığını vurgulayan Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamit Çakır

Sultangazi'de Öğretmenler Şiddet Görüyor
 Çakır; Sultangazi'de Öğretmenler Şiddet Görüyor

Sultangazi Milli Eğitim müdürü Hamit Çakır Ali Cevat Özyurt İlköğretim okulunda bir basın toplantısı düzenleyerek, Sultangazi medyasına ve mahalle muhtarlarına ilçedeki eğitim çalışmaları hakkında bilgi verdi...

Sultangazi Milli Eğitim müdürü Hamit Çakır “Sultangazi'de 37 tane okulumuz bulunmaktadır ve şuanda 95 bin öğrencimiz eğitim görmektedir. Bu öğrencilerimize 1 Milyar 103 adet kitap dağıtılmıştır. Bunun yanında ilçemizde toplam 2258 öğretmenimiz görev yaparken, bunların 685'i ücretli olarak görev yapmaktadır. En kalabalık kadroya Milli Eğitim Müdürlüğü sahiptir” dedi.


“Okul sayısı öğrenci sayısına göre az”

Sultangazi Milli Eğitim müdürü Hamit Çakır , “Sultangazi'de ilk göreve geldiğimde öğrencilerimizin sınıflarının çok kalabalık olduğunu öğrendim ve hemen belediye başkanımıza okul yapılması gerektiğini bildirdim. Çünkü okul sayımız öğrenci sayısına göre az. 50-60 kişilik sınıflarımız var. Bu sınıflar çok kalabalık. Bir sınıfta standart öğrenci sayısı 24 olmalıdır. Sınıflar kalabalık olduğu zaman öğretmenin bu sınıfa hakim olması ve öğrencinin dersi dikkatli bir şekilde dinlemesi zorlaşıyor. Bu yüzden bu sorunun çok acil bir şekilde çözülmesi gerekmektedir. 


“Öğretmene şiddet”

Okullarda öğretmenlere şiddete varan saygısızlıkların yapıldığını vurgulayan Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamit Çakır , “Okullarımızda bazen öğretmenlerimiz şiddetle karşı karşıya kalıyor. Daha birkaç gün önce Cebeci İlköğretim okulunda bir öğretmenimiz şiddet gördü. Birkaç genç okula girmek istemiş. Öğretmenimizde buna karşı çıkınca şiddet uygulamışlar. Bir öğretmene yapılmaması gereken şeyler bunlar. Öğretmenin mesleği kutsaldır. Okuldaki öğrenci öğretmene emanettir. Bu yüzden öğretmenin okula yabancı birilerini almaması kadar doğal bir şey yok. Elbette öğretmenler her konuda haklıdır diyemeyiz. İnsandır sonuçta onlarında yanlışı olabilir ama bir öğretmenin okula tanımadığı yabancı kişileri almaması oldukça normaldir. Öğrencilerin birinin başına kötü bir şey gelse ilk sorumlu öğretmendir. Bizimde öğretmenlerimizi bir şekilde okula gidip gelmesinden sorumluyuz. Hepimizin görevi eğitimcilerimize sahip çıkmaktır” dedi.

“1481 öğrenci tedavi görüyor”

Sultangazi'de 1481 öğrencinin rahatsızlıklarından dolayı özel rehabilitasyon merkezlerinde tedavi gördüğünü vurgulayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamit Çakır, “1481 öğrencimiz rehabilitasyon merkezlerinde tedavi görüyor. Ancak 500 binlik nüfusa sahip bir ilçede bu rakamın daha fazla olacağını düşünüyorum. Bazı ailelerimiz çocuklarının bu durumlarını saklıyor. Mahalle muhtarlarımızdan bu aileleri tespit etmelerini ve devletin şefkatli ellerine bırakmalarını istiyorum. Çünkü devlet bu çocuklarımızın bakım, taşıma ve eğitim masraflarının tamamını karşılıyor. Bu konuda halkımızı ve çocuklarımızın bu durumlarını saklayan aileleri bilgilendirmemiz gerekiyor. Avrupa'da bu çocuklar yıllarca eğitilmiş, ne yazık ki ülkemizde ise yeni yeni eğitmeye başladık. Bu çocuklarımızın şefkate ve merhamete ihtiyacı var” dedi.

“1 Milyar 103 adet kitap ücretsiz dağıtıldı”

Sultangazi'de bulunan bütün okulların halka açık olduğunu belirterek konuşmasını sürdüren İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamit Çakır, 2012-2013 eğitim-öğretim yılı için öğrencilere 1 Milyar 103 adet ücretsiz ders kitabı dağıtıldığını, ancak 1. Ve 9. Sınıf ders kitaplarında eksikliklerin olduğunu ve bu eksikliklerin giderilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı'na müracaat ettiklerini söyledi. Yapılan müracaat neticesinde 41 bin 500 adet kitabın ellerine ulaştığını ve bu hafta içerisinde bu kitapları öğrencilere dağıtacaklarını belirten Çakır, “Bütün okullarımız halka açık olduğu gibi, tüm okullarımız son sistem teknoloji ile donatılmışlardır” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2012, 10:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153