banner171

Sultangazi'de pazar ve kantinler denetleniyor.

Sultangazi'de pazar ve kantinler denetleniyor.

Sultangazi'de pazar ve kantinler denetleniyor.

Sultangazi Belediyesi ile Sultangazi İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri semt pazarları, okul kantinleri ile gıda üretimi ve satışı yapan işletmelerde periyodik denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Özellikle okul kantinlerinde obezitenin önüne geçmek amacıyla yapılan denetimlerde, kızartma, cips, gazlı içecek ve aromalı sodalar imha edilerek işletmelere yasal işlem uygulanıyor.
Sultangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Sultangazi İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü semt pazarlarını denetleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Periyodik aralıklarla yapılan denetimlerde gıda ürünlerinde hijyen kurallarına uygunluk denetleniyor. Semt pazarlarının halkın gıda ihtiyacını karşılamada önemli bir rolü olduğu göz önüne alınarak yapılan denetimlerde, gerekli hijyen ortamı bulunmayan satış tezgahlarına yasal işlem uygulanıyor.

OBEZİTEYİ ENGELLEMEK AMAÇLANIYOR
Denetimlerde okul kantinleri de mercek altına alındı. Zabıta ekipleri 5996 sayılı gıda kanuna uygun hareket etmeyen işletmeleri uyarıyor. Obezitenin önüne geçmek amacıyla yapılan denetimlerde, kanuna uygun hareket etmeyen kantinlerdeki kızartma, cips, gazlı içecek ve aromalı sodalar imha edilerek gerekli uyarılar yapılıyor.
Kantin temizliği ile çalışanların bone ve önlük giymeleri yönünden de kanuna uygunluğun arandığı denetimlerde, işyeri sahiplerinin kurallara özen göstermeleri isteniyor. Denetimlerde kurallara uymayanlar hakkında yasal işlem başlatılıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153