banner171

Sultangazili Çınarlarla Yaşlılar Günü Kutlandı

Sultangazi Belediyesi, Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Sultangazili çınarlarla biraraya geldi.

Sultangazili Çınarlarla Yaşlılar Günü Kutlandı
Diyanet İşleri Eski Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan’ın konuk olduğu programda yaşlıların önemi üzerinde duruldu.
 

Sultangazi Belediyesi, Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Sultangazili çınarlarla biraraya geldi. Nota 2 Düğün Salonu’nda düzenlenen programa Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Yıldız Konal Süslü, AK Parti İlçe Başkanı Murat Atım, AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşçu’nun eşi Gülser Babuşçu, Sultangazi Yaşlılar Koordinasyonu Başkanı Alihan Genç ile çok sayıda Sultangazili çınarlar katıldı.

 

 

Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla yapılan programda Sultangazi Yaşlılar Koordinasyonu Başkanı Alihan Genç, yaşlılarla biraraya gelmek amacıyla ev ev dolaştıklarını belirterek “Yaşlılarımızın tecrübelerinden, deneyimlerinden, bilgilerinden yararlanan bir nesil olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

 

AK Parti İlçe Başkanı Murat Atım, selamlama konuşması yaparak yaşlılarımıza her zaman gereken değeri vermemiz gerektiğini söyledi.

 

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Yıldız Konal Süslü de konuşmasında yaşlılarımızın önemine değinerek “Gençlerimiz zorluklar karşısında dimdik duran atalarımızın tecrübelerinden faydalanmalıdır. Allah onların eksikliğini vermesin” dedi.

 

AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşçu’nun eşi Gülser Babuşçu, yaptığı konuşmasında yaşlıların bir toplumun hafızaları olduğunu belirterek, “Yaşlılarımıza her zaman minnet borçluyuz. Onlara saygımızı ve sevgimizi göstermeliyiz” ifadelerini kullandı.

 

Programda söz alan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, derin bir tarihe ve köklü bir kültüre sahip olduğumuzu belirterek, “Bu kültürü oluşturan yaşlılarımıza şükran borçluyuz. Kültürümüzü yaşatabilmek, önümüzdeki nesillere aktarmak sorumluluğunu taşıyoruz” dedi.

 

Belediye olarak yaptıkları birçok projede yaşlılara yer verdiklerini kaydeden Başkan Altunay, “Nesilden Nesile projemizle gençlerimizle yaşlılarımızı buluşturduk. Gençlerimizin yaşlılarımızın tecrübelerinden faydalanmalarını sağladık. Gençlerimizle yaşlılarımız arasında köprü olduk. Yaşlılara Bakım İstihdama Katılım projemizle de 120 kişiyi yaşlı bakımı konusunda yetiştirdik. Mezun olanların iş sahibi olmalarını sağladığımız gibi evlerindeki hastalarına da nasıl bakacaklarını öğrettik” ifadelerini kullandı.

 

Toplumu ayakta tutan en önemli gücün yaşlılarımız olduğuna vurgu yapan Başkan Altunay, “Yaşlılarımız aileyi birbirine bağlayan köprülerdir. Ataerkil ailelerle çekirdek aileler arasında baktığımız zaman fark vardır. Türkiye’nin aile yapısını korumak hepimizin ulvi görevidir” şeklinde konuştu.

 

 

Programda konuşma yapan AK Parti İl Yönetim Kurulu üyesi Şevki Şar da yaşlılarımıza toplum olarak vefa borçlu olduğumuzu belirterek, “Yaşlıları kimseye muhtaç olmadan yaşatmak görevimiz var. Bunu da Sultangazi Belediyesi projeleriyle çok iyi bir şekilde yapıyor” dedi.

 

Programa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Eski Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, sohbetiyle  geceye renk kattı. Nursaçan, hadis-i şerifler, ayetler ve yaşantısından örneklerle yaşlılara verilmesi gereken önemi anlattı.

 

“Büyüğe saygı, küçüğe sevgi göstermeyen bizden değildir.” hadisi şerifini örnek veren Necmettin Nursaçan, “Annemize babamıza nasıl davranırsak evladımızdan torunumuzdan da onu görürüz. Anneye ve babaya of demeyin; yüksek sesle konuşmayın; gönül alıcı konuşun; şefkat kanatlarınızı açın. Rızkının bol, ömrünün uzun olmasını isteyen ana babasının duasını alsın. Streslerden, bunalımdan kurtulmanın yolu anasının babasının duasını almaktır” ifadelerini kullandı.

 

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2012, 13:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153