banner171

Sultangazili İzciler Çanakkale'de

Sultangazi Belediyesi izcileri, Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü dolayısıyla Çanakkale’de şehit düşen atalarının izinden yürüdü.

Sultangazili İzciler Çanakkale'de
 Türkiye İzcilik Federasyonu organizasyonuyla düzenlenen Çanakkale Milli Bilinç Kampı’na Sultangazili 60 izci katıldı. Türkiye genelinde binlerce izcinin katıldığı kampta, 57. Piyade Alayının Anzak çıkarmasını durdurmak için gittiği güzergahtan yürüyüş yapıldı.
Sultangazi Belediyesi İzcileri, Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü dolayısıyla, “Atanın izinden 57. Alay yürüyüşü”  yaptı.  Türkiye İzcilik Federasyonu organizasyonuyla düzenlenen Çanakkale Milli Bilinç Kampı’na binlerce izci katıldı.

Sultangazili 60 izcinin de katıldığı kampta, Anzak çıkarmasını durdurmak için harekete geçen 57. Piyade Alayı’nın kullandığı güzergahtan yürüyüş yapıldı.  

Çanakkale’nin Eceabat, Kocadere ve Bigalı köyleri arasındaki güzergahtan 10 kilometre yol yürüyen izciler, Çanakkale Savaşı’nda şehit düşen dedelerini andı. 99 yıl önce 57. Alayın yaptığı gibi buğday çorbası ve hamur kızartmasından oluşan sabah kahvaltısını yapan izciler, saçlarına kına yaktırarak Conkbayırı’na doğru yola koyuldu.

5 günlük kampta eğitmenleri eşliğinde kalan izciler, geceleri kamp ateşi yakarak Çanakkale türkülerini hep bir ağızdan söyledi. Üzerlerinde “Dedeciğim Ben Geldim” yelekleriyle Conkbayırı’na ulaşan izciler, atalarının izinden yürümenin  mutluluğunu yaşadılar. 

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2014, 11:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153