banner171

umut Öztürk belediye başkanlarını ağırlamaya devamediyor.

Umut Öztürk belediye başkanlarını ağırlamaya devamediyor. Öztürk’ün bu haftaki konuğu Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’dı…

umut Öztürk belediye başkanlarını ağırlamaya devamediyor.
Umut Öztürk belediye başkanlarını ağırlamaya devamediyor. Öztürk’ün bu haftaki konuğu Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’dı…

Şehrin ilk frekansı olan 87.5 frekansından yayın yapan DeltaFm’de hafta içi her gün 18.00-20.00 saatleri arasında ‘Seni Seviyorum Türkiye’ programıyla dinleyicileri buluşan Umut Öztürk,belediye başkanlarını ağırlamaya devam ediyor. Sultangazi Belediye BaşkanıCahit Altunay Umut Öztürk’ün konuğu olarak önemli açıklamalarda bulundu.Yaklaşık 2 saat süren programda Başkan Altunay dinleyicilerden gelen sorularıda cevapladı.

 

Programda Sultangazi’nin genç bir nüfustan oluştuğunuifade eden Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, 50 yıl Mahallesi’ndebulunan Kültür Merkezi’nde spordan, eğitime gençlere yönelik birçok eğitiminverildiğini söyledi. Sultangazi’nin ilçe olmasıyla ve göreve gelmesiyle yeşilalan sayısını 25 kat artırarak, kişi başına düşen yeşil alan sayısının bugün 5metrekareye çıkardıklarını ifade eden Başkan Altuna, ”Göreve geldiğimizde 95 adet park vardı. Biz 3 yılda 64 tane parkyaptık.Şimdi hedefimiz park sayısını yüzde 100 artırmaktır. 5 yıllık görevsüresi boyunca park sayısını 200’e çıkarmaktır” dedi.

 

Sultangazi’nin park ihtiyacının çok fazla olduğunu dilegetiren Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, geçmişte yerel yönetimlerinplanlı çalışmalar yapmadıklarından dolayı park, okul ve sağlık alanlarınınayrılmadığını söyledi. “Biz görevegeldiğimizden bu yana yeterli alanlara bulmaya çalışıyoruz. Gerekirse de satınalarak bunu temin etmeye çalışıyoruz” diyerek sözlerine devam edenSultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Sultangazigenelde Anadolu insanın yaygın olarak yaşadığı ve 81 illimizden insanınbulunduğu kültür zenginliği olan ilçelerimizden biridir. Dolayısıyla yerelyöneticiler olarak bizlerin buna yönelik projelerimiz var. Örneğin her yıl ‘Yöresel Geceler’ adı altında insanlarımızı bir arayagetiriyoruz. Yine farklı sosyal ve kültürel etkinliklerle de bu projelerimizidevam ettiriyoruz” diye konuştu.

 

Sultangazi’nin ekonomik bir değerlendirmesini de yapanSultangazi Beleidye Başkanı Cahit Altunay, tekstil ve ayakkabı sektörününilçeye büyük yatırımlar ve katkılar sunduğunu söyledi. Türkiye’nin ihracatındaçok büyük bir yere sahip olan tekstil sektöründe Sultangazi’nin büyük bir rolesahip olduğunu ve sektörde 30 bin kişinin istihdam edildiğini ifade etti. 15bin insanın çalıştığı Ayakkabı sektöründe Sultangazi’nin lider konumda olduğunubelirten Başkan Altunay, Türkiye’de spor ayakkabı ihtiyacının yüzde 75’ninSultangazi’de üretildiğini söyledi.

 

Programda en büyük hayalinin Sultangazi’de kongre vefuar merkezi kazandırmak olduğunu söyleyen Başkan Altunay, “Havaalanına yakın olmasından dolayı bu hizmeti ilçemize kazandırmakiçin çalışacağım. Ayrıca bir hayalimde Sultangazi’de bir üniversiteninolmasıdır. Artık bundan sonra bunların hesabını yapıyoruz” şeklindekonuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153