Cep Telefonu Kullananlara Müjde!

Ekonomi 02.10.2013 - 11:11, Güncelleme: 02.10.2013 - 11:11 820+ kez okundu.
 

Cep Telefonu Kullananlara Müjde!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, kısa mesaj (SMS) tavan ücretlerinde 1 Ocak 2014 itibariyle yüzde 20 indirim yapılacağını açıkladı.
 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, kısa mesaj (SMS) tavan ücretlerinde yılbaşından itibaren yüzde 20 indirim yapılacağını bildirdi. Bakan Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların iletişim ücretlerini düşürme yönündeki düzenlemelere bir yenisini daha eklediklerini ifade etti. Tüketicilere sunulan SMS hizmetinin önemli maliyet kalemlerinden biri olan SMS arabağlantı ücretlerinde BTK tarafından, 1 Temmuz 2013’te indirim yapıldığını anımsatan Bakan Yıldırım, "İşletmeciler arası SMS arabağlantı ücretlerinde önemli bir indirim yapılmıştı. Şimdi de bu indirimi vatandaşımıza yansıtmak için BTK tarafından SMS ücretlerinde üst sınır yüzde 20 oranında düşürüldü. Tüketicilere uygulanan SMS ücreti üst sınırında yapılan indirimlerle vatandaşlarımızın elektronik haberleşme hizmetlerinden daha makul ücretlerle yararlanmasını hedefliyoruz” diye konuştu. - "SMS'te Avrupa birincisiyiz" Bakan Yıldırım, dünyanın kişi başı en fazla aylık ortalama SMS gönderen ülkeleri arasında Türkiye’nin en üst sırada bulunduğuna dikkati çekerek, "Şu anda SMS gönderiminde Avrupa birincisiyiz. Bunda Türkiye'nin SMS ücretleri en ucuz ülkeler arasında yer almasının da önemli etkisi bulunuyor" dedi. Yılbaşından itibaren yapılacak indirim sonrasında Türkiye'de SMS sayısının daha da artacağına işaret eden Yıldırım, şunları kaydetti: "Şu anda yurt içi SMS ücretleri en fazla 41,54 kuruş olarak uygulanabiliyor. Ancak yapılan son düzenlemeyle 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren yurt içi SMS ücreti en fazla 33,25 kuruş olacak." (AA)
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, kısa mesaj (SMS) tavan ücretlerinde 1 Ocak 2014 itibariyle yüzde 20 indirim yapılacağını açıkladı.
 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, kısa mesaj (SMS) tavan ücretlerinde yılbaşından itibaren yüzde 20 indirim yapılacağını bildirdi.
Bakan Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların iletişim ücretlerini düşürme yönündeki düzenlemelere bir yenisini daha eklediklerini ifade etti.

Tüketicilere sunulan SMS hizmetinin önemli maliyet kalemlerinden biri olan SMS arabağlantı ücretlerinde BTK tarafından, 1 Temmuz 2013’te indirim yapıldığını anımsatan Bakan Yıldırım, "İşletmeciler arası SMS arabağlantı ücretlerinde önemli bir indirim yapılmıştı. Şimdi de bu indirimi vatandaşımıza yansıtmak için BTK tarafından SMS ücretlerinde üst sınır yüzde 20 oranında düşürüldü. Tüketicilere uygulanan SMS ücreti üst sınırında yapılan indirimlerle vatandaşlarımızın elektronik haberleşme hizmetlerinden daha makul ücretlerle yararlanmasını hedefliyoruz” diye konuştu.

- "SMS'te Avrupa birincisiyiz"

Bakan Yıldırım, dünyanın kişi başı en fazla aylık ortalama SMS gönderen ülkeleri arasında Türkiye’nin en üst sırada bulunduğuna dikkati çekerek, "Şu anda SMS gönderiminde Avrupa birincisiyiz. Bunda Türkiye'nin SMS ücretleri en ucuz ülkeler arasında yer almasının da önemli etkisi bulunuyor" dedi.

Yılbaşından itibaren yapılacak indirim sonrasında Türkiye'de SMS sayısının daha da artacağına işaret eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Şu anda yurt içi SMS ücretleri en fazla 41,54 kuruş olarak uygulanabiliyor. Ancak yapılan son düzenlemeyle 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren yurt içi SMS ücreti en fazla 33,25 kuruş olacak." (AA)
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gphaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.