İsmail dede Bakan Fatma Şahin'den ‘dul maaşı’ istedi

Güncel 02.10.2013 - 11:53, Güncelleme: 02.10.2013 - 11:53 811+ kez okundu.
 

İsmail dede Bakan Fatma Şahin'den ‘dul maaşı’ istedi

Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde 74 yaşındaki İsmail Sülün, kadınlara verilen 250 lira dul maaşından faydalanmak için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e mektup yazdı.
 Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde 74 yaşındaki İsmail Sülün, kadınlara verilen 250 lira dul maaşından faydalanmak için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e mektup yazdı.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 2013 yılından itibaren hiçbir geliri olmayan dul kadınlara 250 lira maaş verilmeye başlandı. Türkiye genelinde başlatılan uygulamada kriterlere uyan kadınlar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvurup dul maaşını alabiliyor. Ancak sadece kadınlara verilen maaşa Adana'nın Tufanbeyli ilçesine bağlı Doğanbeyli köyünde yaşamını sürdüren ve 4 yıl önce eşini kaybeden 74 yaşındaki İsmail Sülün de talip oldu. Eşi Kamer Sülün'ü 4 yıl önce şeker hastalığından kaybeden ve 4 çocuğu olan Sülün, 3 ayda bir 400 lira yaşlılık maaşı yetmediği için Tufanbeyli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na giderek dul maaşı almak istediğini söyledi. Yetkililerin dul maaşının sadece kadınlara verildiğini belirtmesi üzerine okuma-yazması olmayan Sülün, köyde okuma yazma bilen gençlere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e göndermek üzere mektup yazdırdı. Sülün, mektubunda 3 ayda bir aldığı yaşlılık maaşının yetmediğini, kadınlar konuşurken 250 lira dul maaşı aldıklarını duyduğunu, bu maaştan kendisinin de almak istediğini belirterek, "Sayın Bakanım 74 yaşındayım, elden ayaktan düştüm. Aldığım yaşlılık maaşımla geçinemiyorum. Kadınların aldığı dul maaşından ben de almak istiyorum. Kadınlara veriyorsunuz da neden erkeklere vermiyorsunuz, bende bu haktan yararlanmak istiyorum. Kadınlar muhtaç da, erkekler muhtaç değil mi? Siz bütün muhtaçlarla yakından ilgileniyorsunuz, benim sorunuma da çare bulacağınıza inanıyorum" dedi.
Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde 74 yaşındaki İsmail Sülün, kadınlara verilen 250 lira dul maaşından faydalanmak için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e mektup yazdı.
 Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde 74 yaşındaki İsmail Sülün, kadınlara verilen 250 lira dul maaşından faydalanmak için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e mektup yazdı.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 2013 yılından itibaren hiçbir geliri olmayan dul kadınlara 250 lira maaş verilmeye başlandı. Türkiye genelinde başlatılan uygulamada kriterlere uyan kadınlar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvurup dul maaşını alabiliyor. Ancak sadece kadınlara verilen maaşa Adana'nın Tufanbeyli ilçesine bağlı Doğanbeyli köyünde yaşamını sürdüren ve 4 yıl önce eşini kaybeden 74 yaşındaki İsmail Sülün de talip oldu.

Eşi Kamer Sülün'ü 4 yıl önce şeker hastalığından kaybeden ve 4 çocuğu olan Sülün, 3 ayda bir 400 lira yaşlılık maaşı yetmediği için Tufanbeyli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na giderek dul maaşı almak istediğini söyledi. Yetkililerin dul maaşının sadece kadınlara verildiğini belirtmesi üzerine okuma-yazması olmayan Sülün, köyde okuma yazma bilen gençlere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e göndermek üzere mektup yazdırdı. Sülün, mektubunda 3 ayda bir aldığı yaşlılık maaşının yetmediğini, kadınlar konuşurken 250 lira dul maaşı aldıklarını duyduğunu, bu maaştan kendisinin de almak istediğini belirterek, "Sayın Bakanım 74 yaşındayım, elden ayaktan düştüm. Aldığım yaşlılık maaşımla geçinemiyorum. Kadınların aldığı dul maaşından ben de almak istiyorum. Kadınlara veriyorsunuz da neden erkeklere vermiyorsunuz, bende bu haktan yararlanmak istiyorum. Kadınlar muhtaç da, erkekler muhtaç değil mi? Siz bütün muhtaçlarla yakından ilgileniyorsunuz, benim sorunuma da çare bulacağınıza inanıyorum" dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gphaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.