Memura müjde bitmiyor!

Ekonomi 21.10.2013 - 13:50, Güncelleme: 21.10.2013 - 13:50 637+ kez okundu.
 

Memura müjde bitmiyor!

Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu, geçmişte sigortalı çalışması bulunan kişinin, herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna tabi olarak çalışmadığı dönemde yaptığı doğumuna ilişkin borçlanma talebinin yerine getirilmesi gerektiğine karar verdi.
 Milliyet'in haberine göre, SGK'nın sehven uygulamalarına ilişkin bazı Yargıyat kararlarına atıfta bulunulan kararda, 5510 sayılı Kanun'da, geçmişte SSK'lı çalışması olup da sonrasında emekli sandığına tabi çalışan ve memuriyetten istifa ettikten sonraki bir süreçte doğum yapan bir kadının doğum borçlanması yapıp yapamayacağına ilişkin doğrudan bir hüküm bulunmadığı belirtildi.  Milliyet.com
Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu, geçmişte sigortalı çalışması bulunan kişinin, herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna tabi olarak çalışmadığı dönemde yaptığı doğumuna ilişkin borçlanma talebinin yerine getirilmesi gerektiğine karar verdi.
 Milliyet'in haberine göre, SGK'nın sehven uygulamalarına ilişkin bazı Yargıyat kararlarına atıfta bulunulan kararda, 5510 sayılı Kanun'da, geçmişte SSK'lı çalışması olup da sonrasında emekli sandığına tabi çalışan ve memuriyetten istifa ettikten sonraki bir süreçte doğum yapan bir kadının doğum borçlanması yapıp yapamayacağına ilişkin doğrudan bir hüküm bulunmadığı belirtildi. 

Milliyet.com
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gphaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.