YÖK'ten öncelikli alanlar için lisansüstü eğitim tercihi uyarısı

Eğitim 03.01.2019 - 17:36, Güncelleme: 03.01.2019 - 17:36 1048+ kez okundu.
 

YÖK'ten öncelikli alanlar için lisansüstü eğitim tercihi uyarısı

Yükseköğretim Kurulunca, öncelikli alanlardaki araştırma görevlilerinden lisansüstü eğitim tercihi yapacaklara 14 Ocak'a kadar internet üzerinden bilgilerini güncellemeleri uyarısında bulunuldu.
 Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), öncelikli alanlardaki araştırma görevlilerinden lisansüstü eğitim tercihi yapacaklara 14 Ocak'a kadar internet üzerinden bilgilerini güncellemeleri uyarısı yapıldı. YÖK tarafından yapılan duyuruda, 2016 yılında ilan edilen kadrolara 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 50/d maddesi uyarınca atanan öncelikli alanlardaki araştırma görevlilerinden lisansüstü eğitim için tercih yapacakların 14 Ocak saat 17.00'ye kadar e-devlet şifreleri ile "https://yoksis.yok.gov.tr/TS/" adresinden sisteme giriş yaparak, ALES, yabancı dil puanları, kişisel bilgilerini ve eğitim bilgilerini güncellemeleri gerektiği belirtildi. Buna göre, belirtilen tarihe kadar güncelleme yapmayan kişiler tercihte bulunamayacak. Duyuruda, daha önce tercih yaparak bir lisansüstü eğitim programına yerleşen ve eğitimine devam eden araştırma görevlilerinin de tercih yapmaması gerektiği kaydedildi. YÖK tarafından ayrıca, öncelikli alan araştırma görevlilerinin lisansüstü eğitim kontenjanları ve tercih işlemlerine ilişkin duyurunun da daha sonra yapılacağı ifade edildi. 
Yükseköğretim Kurulunca, öncelikli alanlardaki araştırma görevlilerinden lisansüstü eğitim tercihi yapacaklara 14 Ocak'a kadar internet üzerinden bilgilerini güncellemeleri uyarısında bulunuldu.
 Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), öncelikli alanlardaki araştırma görevlilerinden lisansüstü eğitim tercihi yapacaklara 14 Ocak'a kadar internet üzerinden bilgilerini güncellemeleri uyarısı yapıldı.
YÖK tarafından yapılan duyuruda, 2016 yılında ilan edilen kadrolara 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 50/d maddesi uyarınca atanan öncelikli alanlardaki araştırma görevlilerinden lisansüstü eğitim için tercih yapacakların 14 Ocak saat 17.00'ye kadar e-devlet şifreleri ile "https://yoksis.yok.gov.tr/TS/" adresinden sisteme giriş yaparak, ALES, yabancı dil puanları, kişisel bilgilerini ve eğitim bilgilerini güncellemeleri gerektiği belirtildi.

Buna göre, belirtilen tarihe kadar güncelleme yapmayan kişiler tercihte bulunamayacak. Duyuruda, daha önce tercih yaparak bir lisansüstü eğitim programına yerleşen ve eğitimine devam eden araştırma görevlilerinin de tercih yapmaması gerektiği kaydedildi.

YÖK tarafından ayrıca, öncelikli alan araştırma görevlilerinin lisansüstü eğitim kontenjanları ve tercih işlemlerine ilişkin duyurunun da daha sonra yapılacağı ifade edildi. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gphaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.