gphaber
2011-08-13 16:17:47

80 trilyona belediye hizmet binası mı olurmuş !

13 Ağustos 2011, 16:17

Sevgili dostlar bölgemizin yerel haber sitelerininden bir tanesinde Sultangazi belediye başkanı Cahit Altunay'la yapılan bir röportajı okudum.Cahit Altunay Gaziosmanpaşa'da ilçe başkanlığındaki başarılarından dolayı sultangazi belediye başkanı olmuş bir siyasetçi.yaklaşık 2,5 yıldır belediye başkanlığı görevini sürdürüyor ve belediye başkanlığı yaptığı ilçe istanbulun sosyal ve ekonomik açıdan en düşük grubundaki ilçelerinden bir tanesi.

Üşenmedim bir araştırma yaptım , yaptığım araştırmaya göre sultangazi ÖSS ve SBS başarısında 39 ilçeden Arnavutköy ve Sultanbeyliyi geçerek 37.sırada kendine yer bulabilmiş.eminim sağlık ve diğer hizmetlerde de durum bundan farklı değildir.Geçen hafta Sultangazi'de oturan akrabalarımızı ziyaret ederken gördüğüm manzara bana burası gerçekten İstanbul'mu acaba dedirtti.Teyzem çöpü yolun ortasına güpegündüz bıraktı .Artık çöp toplanana kadar güneşin anlında o pislik caddenin ortasında kalacak , düşünün temizliği ve sağlığı.

Maalesef , sultangazi,sultanbeyli,esenyurt,sarıgazi gibi yerler anadolu'dan gelen göçün en yoğun yaşandığı yerler. Böyle olunca'da bu ilçeler tipik bir anadolu şehri gibi görünüyor . Belediye başkanları ne yaparsa yapsınlar çok zor olacaktır bu dönüşümü sağlamak , zor ve meşakkatli .İzlediğim kadarıyla Cahit başkan'da elinden geleni yapıyor ilçeyi geliştirmek için , Tem'in tam kenarına yaptığı masal parkı yoldan geçen herkesin dikkatini çekiyor. Gazi'deki baraj gölü etrafına yaptığı mesire yerlerini de Televizyonlarda bile görüyoruz.

Bunların hepsi'de Sultangazi için iyi şeyler, ancak haber sitesindeki röportaj'da bahsedilen 80 trilyona mal olacak belediye binası , eğer doğruysa sultangazideki tüm muhalefet partileri için seçime kadar konuşulacak en büyük balık olacaktır. Muhalefet meclis üyeleri bunu şimdiden pazarlamaya başladılar bile.



Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.