gphaber
2011-10-12 10:58:03

ALKIŞLAR CHP’YE

12 Ekim 2011, 10:58

ALKIŞLAR CHP’YE

Cumhuriyet Halk partisi üzerindeki ölü toprağını silkeleyip yavaş yavaş gerçek görevi olan Ana muhalefet partisi gibi davranmaya nihayet başladı. Unutmayalım ki, demokrasileri kuvvetli ülkelerin vazgeçilmez unsuru güçlü iktidar partileri değil, güçlü muhalefet partileridir. Gelişmiş demokrasilerin tümünde ana muhalefet partileri gölge hükümet kurarak, iktidarın icraatlarıyla alakalı kamuoyu adına denetleme görevini gerçekleştirirler. Hatta İngiltere örneğinde olduğu gibi bu gölge kabine seçimlerden sonra hükümet gibi de çalışabilir.

 

Bu bağlamda son haftada iki tane gelişme yaşandı ki, Ülkemizin geleceği adına umutlanmama sebep oldu. Birinci gelişme Sayın Kılıçdaroğlu ve kurmay heyetinin Başbakan Erdoğan’ı evlerinde ziyaret ederek taziye ziyaretinde bulunmaları oldu. Bu ziyaret sebebiyle gördük ki, tıpkı ileri demokrasi ülkelerinde olduğu gibi bizim ülkemizde de liderler birbirleriyle uzlaşabiliyorlar, en azından bir masa etrafında kavga etmeden ve didişmeden konuşabiliyorlar. Bu konuda da ilk inisiyatifin CHP’den gelmesi de oldukça önemli olmuştur.

Bu hafta yaşanan ikinci gelişme ise: Kemerburgaz’da faaliyet gösteren bir İçme Suyu Dolum Tesisleri sahibinin işletmesini genişletmek için plan tadilatı istemesi üzerine Eyüp Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyesi tarafından edilen itirazı kaldırması için 50.000 TL vermesiyle ortaya çıkan rezaletin, CHP tarafından gereğinin yapılarak ilgili kişinin hem partiden ihraç edilmesi hem de Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunması oldu.

Bu iki gelişmenin de, ülkemizde siyasetin kurumlaşmasına CHP’nin önemli katkısı olarak düşünüyorum ve katkısı olanları alkışlıyorum.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.