gphaber
2012-04-22 19:57:06

GÜLME YOGASI

Zeynep Vurmaz

22 Nisan 2012, 19:57

Hahaha hohoho hahaha deyip alkış tutarak gülmeye çalışan, mutluluğu sahte gülmelerde arayan, huzuru olmayan insanları, onların sırtından para kazanmaya çalışan sektörleri ve bunu bilimselliğe dökmeye çalışan akademisyenleri üzülerek seyrediyorum. Sözde modayı takip eden bir kesim insanımız gülmek istiyorum, mutlu olmak istiyorum diye yogacıların kapısını çalıp, yalancı gülüşlerle içi boş egzersizlerle huzur bulmaya çalışıyorlar. Peygamberimizin tebessüm sadakadır sözünü unutan, yakın çevresindeki insanlarla selamı sabahı kesen ve gülme salonlarında huzur arayan insanlara üzülüyorum.
Gülme yogası seanslarına katılan kişileri bulup onlara “kahkahalarla gülmek kalbi öldürür” demek istiyorum. Mutlu olmak istiyorsanız ilk önce ailenize, arkadaşlarınıza, çevrenizdeki insanlara gülümseyin. Asıl mutluluk başkalarının mutluluğunu görerek, başkalarının mutluluğuna ortak olmakla mümkündür. Fakir fukarayı ziyaret edip onlara yapacağınız küçük bir yardımla onların gözlerindeki mutluluğu görün. Öksüz bir çocuğu, yetim bir çocuğu severek, dinleyerek, anlayarak huzuru arayın. Hangi yaşta olursanız olun bu memlekete bir hizmette bulunun, hiçbir şey yapamıyorsanız bir duvara bir çivi çakın, ilerde ceketini asıp dua eden biri illaki olur.
Günümüz dünyasında sırf moda diye önem atfedilen yoga ve benzeri bu çalışmaların insanları etkilememesini isterim. Medeniyetimizde mutluluğu bulma yollarını uzakta aramaya gerek yok. Mevlânâ Celaleddin-i Rûmî, Yûnus Emre, Hacı Bektaş-ı Velî gibi ilim ve irfan abideleri, topraklarımızda önce hoşgörü ve insan sevgisini bize öğrettiler. Bu sevgi nasıl gerçek sevgiye ulaştırır onun yollarını yaşadılar yaşattılar. Güzel ahlak ve düşünceye nasıl sahip olunur 800 yıl önce bize anlattılar. Anlatırken onlar da kendilerine 600 yıl önceki ışığı şiar edindiler. O ışığa gerçek anlamda ulaşmamız ve gelecek nesillere ulaştırmamız dileğiyle…

Yorumlar (4)

Songül KURT 12 Yıl Önce

bir gün gülebilmek için para haracayacağımız kimin aklına gelirdi?

zeynep balık 12 Yıl Önce

sözde modernleşme adına insanlarımızı kılıktan kılığa sokuyorlar bence gülmek için düşünmek yeter.düşünen toplum herzaman kazanır .

safak ergün 12 Yıl Önce

gülmekle yoga arasında fark var. yoga bireyin kendi iç dünyasına yapmış olduğu zihinsel bir yolculuktur. kişilerin kendi özü ile baş babaşa kalmasını sağlar. hayata bakış, din, dil, ırk farketmeksizin iyi, kötü; genç, yaşlı; herkes içindir. yoga zihin ve beden için bir rahatlama tekniği denilebilir.ancak yoga ticaretin parçası olduğundan abartılıyor ve amaç dışına çıkılıyor insan yogayı doğada yaparsa faydalanabilir ticari mekanlarda yogayı size yaptırırlar siz rahatlarken onlar kazandıkları parayla güle oynaya yaşarlar.gülmek burda işe yarar:).islam da düşünmek tefekkür etmek günahlarına pişman olmak tövbe etmek ruhun arınmasıdır ki sizi güldüren hayata bağlayan içsel hesaplaşmadır yoga da böyle birşeydir..ama gülmek için yoga yapan birini görmedim gülmek ve yoga yapmak birbirini bağlayan şeyler değil.şimdilerdeki moda aşk acısı çekmek onuda bilmiyorlar mevladan habersiz şemsin ismini duymamış hacıbektaşı ilçe ismi zanneden aşk mağdurlarıyla doluyuz.:)

oktay bölek 12 Yıl Önce

yazılarını çok beyenıyorum başarılarının devamın dilerim zeynep kardeşim

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.