İstanbul'da kurulacak 2 yeni şehrin yeri!

İstanbul 11.05.2011 - 09:24, Güncelleme: 11.05.2011 - 09:24 3052+ kez okundu.
 

İstanbul'da kurulacak 2 yeni şehrin yeri!

'İstanbul Anayasası’ olarak kabul edilen master plana göre Anadolu Yakası’ndaki yeni şehir Kartal sınırlarında yükselecek ..
BAŞBAKAN Erdoğan dün İstanbul’da ‘İki Şehir Projesi’ ile ilgili ayrıntılı brifing aldı. Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaşve Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara tarafından karşılanan Başbakan Erdoğan, 1 saat 45 dakika ‘İki Şehir Projesi’ni masaya yatırdı. Daha önce “İki şehir master planla uyumlu olacak” diyen Kadir Topbaş’ın sözleri, Kartal ve Silivri’yi öne çıkardı. ‘Kentin Anayasası’ olarak kabul edilen master plana göre Anadolu Yakası’ndaki yeni şehir Kartal sınırlarında yükselecek. Timsah sırtı şeklinde planlanan mimari çizimle kurulacak yeni kent, uydularıyla Gebze’ye dek uzanacak. Yeni kentin yanında Ataşehir, Tuzla ve Kozyatağı’nda ikinci derecede yardımcı merkezler oluşacak. Plana göre Avrupa Yakası’nda Silivri dolaylarında kurulacak ikinci şehir ise Trakya için önemli bir merkez olacak. Kanalİstanbulile entegre olacak yeni kent, havalimanI, yolları, yüksek katlı binaları ile Tekirdağ’a kadar uzanan bir cazibe merkezi haline gelecek. Master Plan’a göre sanayi de Hadımköy’e taşınacak.
'İstanbul Anayasası’ olarak kabul edilen master plana göre Anadolu Yakası’ndaki yeni şehir Kartal sınırlarında yükselecek ..

BAŞBAKAN Erdoğan dün İstanbul’da ‘İki Şehir Projesi’ ile ilgili ayrıntılı brifing aldı. Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaşve Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara tarafından karşılanan Başbakan Erdoğan, 1 saat 45 dakika ‘İki Şehir Projesi’ni masaya yatırdı.

Daha önce “İki şehir master planla uyumlu olacak” diyen Kadir Topbaş’ın sözleri, Kartal ve Silivri’yi öne çıkardı. ‘Kentin Anayasası’ olarak kabul edilen master plana göre Anadolu Yakası’ndaki yeni şehir Kartal sınırlarında yükselecek. Timsah sırtı şeklinde planlanan mimari çizimle kurulacak yeni kent, uydularıyla Gebze’ye dek uzanacak.

Yeni kentin yanında Ataşehir, Tuzla ve Kozyatağı’nda ikinci derecede yardımcı merkezler oluşacak. Plana göre Avrupa Yakası’nda Silivri dolaylarında kurulacak ikinci şehir ise Trakya için önemli bir merkez olacak. Kanalİstanbulile entegre olacak yeni kent, havalimanI, yolları, yüksek katlı binaları ile Tekirdağ’a kadar uzanan bir cazibe merkezi haline gelecek.

Master Plan’a göre sanayi de Hadımköy’e taşınacak.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gphaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.